HomeNieuwsBedrijven en personenDS Smith deelt kennis, inzichten en trends in nieuw Impact Centre

DS Smith deelt kennis, inzichten en trends in nieuw Impact Centre

DS Smith, naar eigen zeggen Europa's grootste leverancier van verpakkingen voor e-commerce, opende afgelopen week zijn nieuwe Benelux Impact Centre in Gent. DS Smith geeft zijn kennis vrij met als doel de e-commercebranche te stimuleren.

Het centrum bevat een praktijkomgeving, waarbij de bezoeker fysiek, dus niet virtueel, de verschillende schakels in de supply chain doorloopt en ervaart wat de impact van verpakkingen is op efficiency, groei, kosten, schade en klantbeleving. Tijdens workshops worden inzichten, trends en kennis gedeeld.

Olivia Van Hauwermeiren, Impact Centre Manager, legt uit: “Doordat wij vrijwel alle grote webshops in Europa beleveren zien wij dat de kennis in deze branche versplinterd is. Soms zit er veel kennis bij een fulfilment centre, de andere keer bij een courier en weer een andere keer bij een merkfabrikant, e-tailer of brancheorganisatie. Door dit samen te brengen kunnen wij de bezoeker in een praktijkomgeving helpen hun bedrijfsresultaten te verbeteren.”

Het centrum is een aanvulling op de verschillende e-commerce activiteiten van de verpakkingsgigant, zoals een e-commerce testcentrum om schade te voorspellen, high-speed verpakkingsmachines die elke verpakking exact op maat maken, een Europese designbibliotheek, supply chain analyses, kostenreductie calculator, packaging design en een standaard hero range aan verpakkingsoplossingen.

www.dssmith-packaging.nl