HomeNieuwsBedrijven en personenDS Smith bereikt overeenstemming met IP en investeert in Eerbeek

DS Smith bereikt overeenstemming met IP en investeert in Eerbeek

DS Smith, dat overeenstemming heeft bereikt over de voorwaarden van een aanbevolen volledige aandelencombinatie met International Paper (IP), investeert in hun verpakkingsfabriek in Eerbeek als reactie op toenemende vraag naar duurzame alternatieven voor plastic en op papiervezel gebaseerde verpakkingen.

De nieuwe state-of-the-art 4-kleuren verwerkingsmachine zal de welbekende fefco 0201 dozen op maat produceren in bestaande en evenals alternatieve kwaliteiten voor klanten. De nieuwe machine is momenteel in de opstartende fase en uitgerust met een geavanceerd inline foutdetectiesystemen.

De door computers gereguleerde technologie controleert de kwaliteit van het bedrukken en lijmen, wat de nauwkeurigheid van de machine verbetert. Hiernaast zorgt het ook voor extra precisie bij stanzen en verlijmen van de verpakking. De innovatieve technologieën stellen DS Smith in staat om de productiekwaliteit verder te verbeteren, de klanttevredenheid te vergroten, afval te verminderen en het energieverbruik te verlagen.

De investering is het gevolg van DS Smith’s inzet om nog nauwer samen te werken met klanten om toekomstige volumes zeker te stellen, productie processen te stroomlijnen en tijdige leveringen te garanderen en tegelijkertijd een veerkrachtige supply chain op te bouwen. Dit zal de servicelevels verbeteren en de mogelijkheid van DS Smith-klanten om hun go-to-market-strategieën op lange termijn te realiseren.

Philip Bautil, Managing Director, DS Smith Benelux: “We zijn verheugd deze nieuwe stap te zetten in onze continue inzet voor excellentie en duurzaamheid. Deze investering onderstreept onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige verpakkingsoplossingen, die aansluiten aan de behoeften van onze klanten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Met deze nieuwe investering blijven we voldoen aan de supply chain uitdagingen van onze klanten en reageren we op hun vereisten voor groei. We zien nog steeds een toenemende vraag voor producten die een duurzaam alternatief vereisen voor de vervanging van plastic en op papiervezel gebaseerde materialen als oplossing.

Het is altijd onze intentie om onze klanten te inspireren en uit te nodigen om manieren te bedenken waarop we gezamenlijk verpakkingsinnovaties kunnen ontwikkelen met circulariteit en de circulaire economie als kern van onze huidige en toekomstgerichte discussies.”

Bij DS Smith is duurzaamheid een integraal onderdeel van ons circulaire bedrijfsmodel en zijn we toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. Het bedrijf lanceerde zijn Now & Next Sustainability Strategy in 2020 en stelde korte en lange termijndoelen vast, waaronder het elimineren van 1 miljard moeilijk te recyclen plastic producten uit de supermarktschappen tegen 2025.

DS Smith’s Purpose ‘Redefining Packaging for a Changing World’ is gericht op het creëren en leveren van innovatieve, duurzame verpakkingsoplossingen die rekening houden met de gehele supply chain van klanten, consumenten, werknemers en aandeelhouders.

DS Smith is wereldwijd een toonaangevende leverancier van duurzame golfkartonnen verpakkingen op basis van papiervezels, ondersteund door recycling- en papierproductieactiviteiten. Het bedrijf speelt een centrale rol in de supply chain in sectoren als e-commerce, fast moving consumer goods en industrie.

Met haar doelstelling ‘Redefining Packaging for a Changing World' en haar duurzaamheidsstrategie ‘Now and Next' zet DS Smith zich in om de transitie naar de circulaire economie te leiden en tegelijkertijd meer circulaire oplossingen voor haar klanten en de bredere samenleving te leveren – door probleemplastics te vervangen, CO2 uit de supply chains te halen en innovatieve recyclingoplossingen te bieden. Haar op maat gemaakte box-to-box in 14 dagen-model, designcapaciteiten en innovatiestrategie vormen de kern van dit antwoord.

DS Smith, met hoofdkantoor in Londen en lid van de FTSE 100, is actief in 34 landen, heeft ongeveer 30.000 mensen in dienst en is een strategisch partner van de Ellen MacArthur Foundation.

www.dssmith.com/nl