HomeNieuwsDrukkerij Verstraete biedt meer mogelijkheden voor IML met metallic look

Drukkerij Verstraete biedt meer mogelijkheden voor IML met metallic look

Klanten zijn steeds vaker op zoek naar een verpakking met een ‘metallic look'. Met de succesvolle introductie van metallic IML-etiketten (Metallic IMLFOIL) komt Drukkerij Verstraete aan die vraag tegemoet. Metallic IML-etiketten staan garant voor het beste metalen effect en dragen bij tot differentiatie in de winkelrekken. Bovendien gaan metallic IML-etiketten vaak gepaard met een stijgende omzet bij de klant. Intussen biedt Drukkerij Verstraete ook andere mogelijkheden aan om een metalen effect te bereiken.

Naast de metallic IML-etiketten op basis van gemetalliseerde koudfolie, produceert Drukkerij Verstraete nu ook IML-etiketten die met metallic UV-inkt (Metallic IMLINK) zijn bedrukt. Het metalen effect is daarbij niet langer het resultaat van de gebruikte folie, maar van de zilver inkt. Door traditionele IML-etiketten te bedrukken met metallic zilver inkt, biedt Drukkerij Verstraete een goedkoper alternatief voor verpakkingen waarbij de premium-oplossing van de metallic IML-etiketten niet haalbaar is.

De keuze voor metallic UV-inkt is sterk bepalend voor het bekomen resultaat. In de markt van de conventionele metallic inkt is het beschikbare kleurenpallet vrij beperkt. Tegelijk is het bekomen metalen effect niet altijd optimaal. Het gebruik van metallic zilver-inkt zorgt voor een veel overtuigender resultaat, terwijl de klant ook de volledige vrijheid heeft bij het kiezen van de gewenste kleuren.

Dankzij de toepassing van metallic zilver-inkt bekomt Drukkerij Verstraete een eindresultaat dat heel dicht in de buurt komt van rotogravure en flexo, maar dan voor een veel interessantere prijs én met alle voordelen van offset bedrukking op vellen. Unilever is de eerste klant die voor onze nieuwe oplossing heeft gekozen voor de verpakking van margarine. In het schap maken onze IML-etiketten met metallic zilver-inkt zo mee het verschil.

Kijk voor meer informatie op www.verstraete.be.