HomeNieuwsBedrijven en personenDrukkerij De Vries Vouwkartonnage groeit door flexibiliteit en slimme logistiek

Drukkerij De Vries Vouwkartonnage groeit door flexibiliteit en slimme logistiek

drukkerij-de-vries-logoDe investeringsplannen voor de komende tien jaar liggen klaar en de productielay-out is getekend. Grote flexibiliteit voor de klant, technische innovatie, betrouwbare kwaliteit en oog voor detail leveren Drukkerij De Vries in Sneek mooie groeicijfers op in een bedrijfstak die in zwaar weer verkeert.

  • Verdrievoudiging omzet op langere termijn
  • Overnames reële optie
  • Investering in drukpersen, vouwplak- en stansmachines

Drukkerij de Vries Vouwkartonnage heeft zich als verpakkingsdrukkerij sinds de overname in 1994 door Jan Streppel volledig gericht op het produceren van vouwkartonnages voor de food en de nonfood industrie. Naast de duidelijke keuze inzake de product-marktcombinatie legt de drukkerij zich toe op innovatie en flexibiliteit.

Door de prepress-procedure en de productieplanning zo in te richten dat de klant kort voor het aanvangen drukken (circa 24 uur) haar velindeling kan bepalen, scoort de drukkerij hoog bij klanten voor wie het essentieel is dat ze door weers- of marktinvloeden (bijvoorbeeld bij verpakkingen voor ijs of software) op het laatste moment kunnen vaststellen ‘hoeveel’ en van ‘welke soort’ gedrukt moeten worden.

“Hierdoor bouwen we een enorme klantloyaliteit op”, zegt directeur Streppel. “Los van het feit dat je zo ‘kort' op de marktvraag zit, is een bijkomend positief facet dat het werkkapitaal (voorraad) gunstig beïnvloed wordt.”

Als één van de eerste vouwkartonnage bedrijven in Nederland heeft de Sneker drukkerij de beschikking over zeskleuren drukpersen met dubbele laktorens. Hiermee worden niet alleen verpakkingen met hoogglans UV-lak geproduceerd, maar ook inline met hoog- en matglans dispersielak.

Kijk voor meer informatie op www.vouwkartonnage.nl.