Home Dossiers Duurzaamheid Dow stelt productie biopolymeren uit suikerriet uit

Dow stelt productie biopolymeren uit suikerriet uit

Dow en Mitsui hebben de tweede fase van hun joint venture om een fabriek te bouwen voor het produceren van biopolymeren voor verpakkingen uit suikerriet uitgesteld. De oorzaak hiervoor ligt volgens Dow in de hoge kosten voor het ontwerpen, bouwen en in productie brengen van de fabriek en in onduidelijkheden over regelgeving rond grondbezit in Brazilië.

Fase twee van het project bestaat uit het bouwen en in productie brengen van fabrieken die ethanol omzetten naar ethyleen en ethyleen naar biopolymeren. Dow en Mitsui hebben tot doel de technologie te gebruiken om ethanol dat uit suikerriet wordt geproduceerd om te zetten naar een aantal conventionele soorten plastic.

Een woordvoerder van Dow zegt hierover: “Dow en Mitsui zijn momenteel aan het bekijken wanneer de tweede fase wel door kan gaan. We zullen onze beslissing baseren op basis van kosten en marktomstandigheden. Het is te vroeg om nu te speculeren over toekomstige marktomstandigheden en timing.”

Fase één

De eerste fase van het project bestaat onder ander uit het uitbreiden van suikerrietplantages en het bouwen van de eerste ethanolfabriek, waar ethanol op basis van suikerriet wordt geproduceerd. De bedrijven hebben momenteel 20.000 ha suikerriet en verwachten in 2014 de eerste complete oogst.

Volgens de woordvoerder van Dow is het bedrijf van plan fase één van het project af te maken. “Hiermee ontstaat een verdere lokale en regionale ontwikkeling, zoals de 850 banen die al zijn gecreëerd. Bovendien blijft de focus van Dow liggen op het leveren van innovatieve polymeeroplossingen die zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals suikerriet.”

Kijk voor meer informatie op www.dow.com.