HomeNieuwsBeurzen en evenementenDour Festival werkt met Fost Plus aan vereenvoudigde afvalrecycling

Dour Festival werkt met Fost Plus aan vereenvoudigde afvalrecycling

Dour Festival, die zijn 31ste editie organiseert van 10 tot 14 juli 2019, nodigt u uit om alle acties te ontdekken die het festival onderneemt inzake de duurzame ontwikkeling in al zijn aspecten, waaronder het project met Fost Plus om de bekers (gemakkelijk) in te zamelen en te recyclen.

Dit project van Fost Plus, Belgische organisatie voor sorteren en recyclage van afvalverpakkingen, schrijft zich in de recente Vlaamse regelgeving VLAREMA7 (vanaf 2020 zullen wegwerpbekertjes, blikjes en petflesjes op alle evenementen zoals op festivals verboden zijn mits er een recyclageoplossing bestaat.)

Lokale aroma’s en korte voorzieningsketens, vereenvoudigde afvalrecyclage, oprichten van een zichtbaar sorteerproces op het terrein, opleidingen voor werkzoekende vrijwilligers, intelligent gebruik make van grondstoffen en ontwikkeling van schone energie, betere begeleiding van de festivalgangers, de aanplanting van bomen. Dour Festival is vertrokken met een stevige tred naar een groene toekomst.

Al gedurende verschillende jaren, ruim voor de recente klimaatmarsen, werkt Dour Festival aan het vraagstuk van duurzame ontwikkeling in al zijn aspecten. Dour bundelt zijn krachten met de vzw 3D die zich het hele jaar door engageert voor deze problematiek. Vandaag zet het festival de reeds in plaats gebrachte acties voort en werkt het nieuwe projecten uit.

www.fostplus.be