HomeThema'sMacropak 2010Dotec toont tilhulpen op Macropak

Dotec toont tilhulpen op Macropak

dotec-logoTijdens de Macropak toont Dotec Tilhulpen uit Joure een groot gedeelte van haar productengamma, waaronder een rollenhandler, een mobiel tilhulp systeem, een as-grijper systeem, een tilhulp systeem voor drums/cartridges, de Dotec FolieConcept Car, een electro-stapelaar voor (zware) rollen en diverse tilhulpen voor keren,  kantelen en legen.

Unieke rollenhandler van Dotec Tilhulpen

Tijdens de Macropak toont Dotec Tilhulpen  een unieke rollenhandler. Het systeem is ontwikkeld voor de rollenfabrikant. De tilhulp klemt zich vast aan as, waarna de rol kan worden overgeschoven. Zodra de rol de tilhulp raakt, wordt automatisch het rolgewicht ingesteld, om het geheel in balans te brengen. De tilhulp laat de as los, waarna de rol kan worden gedraaid, van horizontaal naar verticaal, om hem vervolgens op de pallet te plaatsen. De tilhulp is geschikt voor verschillende gewichten (tot 150Kg) en rolafmetingen.

dotec-macropak-1

Dotec Mobiel Tilhulp Systeem

Tijdens de Macropak toont Dotec Tilhulpen een Mobiel (verplaatsbaar) Tilhulp systeem. Een tilhulp systeem is niet altijd de gehele dag in gebruik. In de logistieke ruimte is de aanvoer van producten ook niet altijd aan dezelfde plaats gebonden. Het efficiënt inzetten van een tilhulp neemt sterk toe als het eenvoudig verplaatst kan worden naar de plek waar het op dat moment nodig is, i.p.v. de aanschaf van meerdere, plaatsgebonden, systemen. Het verstelbare en verrijdbare portaal van Dotec voorziet in die behoefte.

dotec-macropak-2

Dotec AsGripper® Systeem

Tijdens de Macropak toont Dotec Tilhulpen een nieuw As-gripper systeem. Het idee is vanuit de praktijk ontstaan. Veel as-grijper systemen zijn groot en redelijk complex ontworpen. Ze gaan uit van het vastpakken aan het uiteinde van de as, waardoor er behoorlijke krachten ontstaan die door de constructie moet worden opgevangen. Een span-as weegt al snel 40Kg en vaak meer. Licht bewegen en makkelijk bedienen is de randvoorwaarde voor elk Dotec tilhulp systeem en vanuit dat principe is het ontwerp ontstaan. Door 1x of 2x overpakken, trek je de as uit de koker. Het blijkt in de praktijk uitstekend te werken.

dotec-macropak-3

Dotec Tilhulp voor drums/cartridges

Voor het eerst toont Dotec een tilhulp systeem om Drums/Cartridges uit de Pers te halen of weer terug te zetten. Simpel en slim bedacht. Het wisselen van Drums/Cartridges is een lastig karwij. Over het algemeen zijn rondom de Offset-Drukpers geen hulpmiddelen voorhanden. Soms een takel, echter hiermee de Drum nauwkeurig in zijn passing plaatsen levert de nodige problemen op. Die zijn verledentijd met de Tilhulp van Dotec. De tilhulp heeft een wisselsysteem waarmee verschillende opname frames of haken gebruikt kunnen worden.

dotec-macropak-4

Dotec FolieConcept Car

Dotec presenteert een aantal varianten van de wagens voor o.a. folie, maar ook andere processen, voorzien van de z.g. Pneumatische Accu. De wagens werken volledig pneumatisch. Een geïntegreerde buffertank zorgt voor voldoende capaciteit om het een tijd vol te houden. Het meegeleverde vulstation, vult de tank binnen een minuut weer voor een volle lading. Daarmee zijn de Dotec wagens altijd beschikbaar voor gebruik. Ze worden ook in RVS uitgevoerd.

dotec-macropak-5

Dotec Electro-Stapelaar voor (zware) rollen

Tijdens de Macropak toont Dotec Tilhulpen als primeur een, speciaal voor rollen aangepaste, Electro-Stapelaar. De breedspoor uitvoering maakt het mogelijk om twee rollen vanuit één rijrichting van de pallet op te nemen. Dotec beschikt over een zeer breed programma rollen-handlers voor de folie en NonWoven fabrikanten, verwerkers en verpakkers. Deze uitbreiding beantwoord de vraag naar de toename in rolgewicht. Binnenkort zal ook een rollen-kantelaar in een vergelijkbare uitvoering gepresenteerd worden.

dotec-macropak-6

Dotec Electro-Stapelaar voor (zware) rollen

Tijdens de Macropak toont Dotec Tilhulpen als primeur een speciaal voor rollen aangepaste Electro-Stapelaar, die is voorzien van een hydraulisch aangedreven kantelsysteem voor rollen. Dotec beschikt al over een zeer breed programma pneumatisch werkende rollen-handlers voor de folie en NonWoven fabrikanten, drukkers, verwerkers en verpakkers. Deze uitbreiding van het programma voorziet in de behoefte bij afnemers om steeds zwaardere rollen te plaatsen en keren in het proces van machine naar pallet en omgekeerd.

dotec-macropak-7

Dotec Tilhulpen® voor keren- kantelen- legen

Tijdens de Macropak legt Dotec Tilhulpen de nadruk op procesverbetering en efficiëntie door het tonenvan een aantal systemen om bijvoorbeeld fusten op te pakken en te legen. Naast de fysieke verbetering van het proces ontstaat ook een duidelijke positieve motivatie bij de operator door van lastig tillen een plezierig werkend proces te maken. Alle aandacht gaat nu uit naar de kwaliteit van het werk. De wagens zijn voorzien van een z.g. pneumatische accu en werken derhalve volledig pneumatisch. Een vulstation wordt meegeleverd. Binnen een minuut is de “accu” gevuld en is de tilhulp weer gereed voor een aantal cycli.

dotec-macropak-8

Macropak 2010 – Stand D085

Kijk voor meer informatie www.dotec.nl.