HomeMachinesEtiketteren en printenDomino zet met inkjetprinters nieuwe standaard voor fabriek van de toekomst

Domino zet met inkjetprinters nieuwe standaard voor fabriek van de toekomst

Dit voorjaar lanceert Domino Printing Sciences (Domino) de Gx-Serie, een nieuwe reeks hoogwaardige thermische inkjetprinters (TIJ), geoptimaliseerd voor snel, efficiënt en nauwkeurig coderen op productetiketten, flexibele folies en karton. De veelzijdige en makkelijk te bedienen printers uit de Gx-Serie zijn toegerust op de behoeften van een ontwikkelende wereldmarkt, die zich kenmerkt door snelle veranderingen in productieschema's en fluctuaties in de vraag van de consument.

“Meer dan ooit moeten fabrikanten op het laatste moment klaarstaan voor veranderingen in productieschema's, waaronder snelle productwissels, om aan de vraag te voldoen”, aldus Alexandros Mountis, Productmanager TIJ bij Domino. “De Gx-Serie is ontworpen om deze flexibiliteit te bieden – om fabrikanten te helpen gelijke tred te houden met de hedendaagse markt.”

“Momenteel kunnen essentiële sectoren, waaronder voedingsmiddelen, dranken en de farmaceutische industrie, de ongeëvenaarde vraag als gevolg van de coronaviruspandemie nauwelijks bijhouden”, vervolgt Mountis. “Dit wordt bovendien bemoeilijkt door een gereduceerd personeelsbestand en de naleving van het overheidsadvies over sociale afstand.”

“Dit is een typisch voorbeeld van de soort uitdagingen waarmee wij fabrikanten willen helpen”, aldus Mountis. “Met de Gx-Serie hebben wij een printer ontworpen die veelzijdig is en gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende productieschema's. Tegelijkertijd biedt de Gx-Serie een oplossing voor monitoring en besturing op afstand, zodat er minder personeel bij de productielijn nodig is.”

Domino heeft de Gx-Serie ontwikkeld in overleg met klanten over de hele wereld, om een oplossing te bieden die nu en in de toekomst aan de behoeften van fabrikanten voldoet. De nieuwe generatie printers zijn compatibel met alle talen en geschikt voor gebruik in allerlei sectoren, waaronder farmaceutica, elektronica en voedingsmiddelen en dranken, met aanpasbare opties voor individuele productiebehoeften.

De Gx-Serie is geoptimaliseerd voor slimme fabriekstoepassingen en biedt fabrikanten een toekomstbestendige oplossing voor productieprocessen die blijven ontwikkelen.De printers van de Gx-Serie zijn makkelijk te gebruiken en te integreren in bestaande productieprocessen, en hebben goede connectiviteits- en zichtbaarheidsfuncties, ze zijn compact waardoor ze minder ruimte nodig hebben.De Domino Cloud-functie voorziet in monitoring op afstand, terwijl opties voor EtherCAT- en PLC-communicatie snelle gegevensoverdracht en synchronisatie mogelijk maken.

“De Gx-Serie maakt gebruik van industriestandaarden, waardoor integratie in bestaande automatiseringssystemen mogelijk is voor een codeer- en markeeroplossing die werkelijk klaar is voor Industrie 4.0”, aldus Mountis. “Met de optionele EtherCAT-communicatie kunnen onze TIJ-printers rechtstreeks communiceren met programmable logic controllers voor grotere controle over productieprocessen, wat resulteert in hogere productiviteit en minder codeerfouten.”

“In de hedendaagse markt eisen consumenten, retailers en overheden meer informatie van fabrikanten”, zegt Mountis. “Wij hebben de Gx-Serie ontworpen als reactie op die veranderingen, zodat onze klanten meer controle krijgen over hun productetikettering en hoogwaardige, machineleesbare codes kunnen produceren voor marketinginformatie, traceerbaarheidsgegevens en serialisatie.”

De printers van Domino's Gx-Serie zijn de ideale keuze voor het printen van machineleesbare codes met hoge dichtheid, zoals datamatrixcodes, wat kansen biedt voor een betere productetikettering en aanpassing in een laat stadium binnen de productie. Geavanceerde track & trace en serialisatie op artikelniveau zijn beschikbaar via het Dynamark-protocol, met codering conform farmaceutische voorschriften, waaronder EU FMD en US DQSA, in overeenstemming met GS1-normen.

Printers uit de Gx-Serie worden gekenmerkt door hun gebruiksgemak en worden bestuurd via een moderne, intuïtieve gebruikersinterface en touchscreen, of op afstand via een webbrowser. Klanten kunnen kiezen uit een tot vier printkoppen, die gekoppeld kunnen worden voor een printhoogte tot 50,8 mm of afzonderlijk gebruikt kunnen worden om op meerdere regels te printen met snelheden tot 300 m/min. De onderhoudsvrije printkoppen zijn uitgerust met led-statussignalen die aangeven welke cartridges vervangen moeten worden, terwijl met Domino AutoSwap cartridges tijdens het printen vervangen kunnen worden zonder onderbreking van de productie.

De printkoppen van de Gx-Serie zijn verkrijgbaar met een reeks geavanceerde zwarte en kleureninkten geschikt voor gebruik op zowel poreuze als niet-poreuze ondergronden om duurzame alfanumerieke tekst, illustraties en normaal leesbare en machineleesbare codes met hoog contrast te printen. Snelle droogtijden en een goede hechting zorgen voor optimale prestaties op snelle productielijnen. Voor voedingsmiddelen en dranken zijn inktopties conform EuPia en Swiss List verkrijgbaar voor hoogwaardig coderen op verpakkingen met direct contact met voedsel. Dit omvat flexibele folies, poreuze winkelverpakkingen en transportdozen.

De nieuwe Gx-Serie biedt keuze uit verschillende systemen, afhankelijk van de wensen van de klant.

www.dominobenelux.com