HomeMachinesEtiketteren en printenDomino pakt uitdagingen op gebied van automatiseren aan

Domino pakt uitdagingen op gebied van automatiseren aan

FMCG-fabrikanten hebben te maken met een groeiende lijst met uitdagingen, en welk product u ook verpakt, het etiket speelt altijd een cruciale rol. Het etiket is allesbepalend, van uw traceercapaciteiten tot naleving van wet- en regelgeving.

Vanwege de grote economische onzekerheid staan industrieën onder druk om hun aanpak te veranderen voor het handhaven van hun productiviteitsniveau. Etikettering is een integraal onderdeel van verpakken en verwerken – hoe sneller en nauwkeuriger, hoe beter. Door bedrijfsprocessen te optimaliseren zou geautomatiseerd etiketteren de sleutel kunnen zijn voor het overbruggen van de productiviteitskloof tussen bedrijven en hun concurrenten.

Charles Bryan, National Accounts Manager bij Domino Printing Sciences (Domino), bespreekt vijf manieren waarop bedrijven in het Verenigd Koninkrijk kunnen profiteren van end-of-line verpakkingsautomatisering.

Als gevolg van het dynamische politieke en economische klimaat onderzoeken fabrikanten in de consumentengoederensector manieren om de verminderde beschikbaarheid van arbeidskrachten op te vangen. Bij pogingen om de productiviteit continu te verbeteren is beschikbaarheid van arbeidskrachten een belangrijke overweging.

Veel producenten brengen etiketten nog steeds met de hand aan, ondanks de lastige aard van het handmatig aanbrengen van etiketten. Dit is echter een inefficiënt gebruik van personeel. Machineautomatisering biedt etikettering bij constante snelheden en elimineert het risico op menselijke fouten, wat helpt om de kwaliteit van uw eindproduct te behouden. Het gaat niet om verdringing van werkgelegenheid door gerobotiseerde automatisering, maar om slim gebruik van uw talent om ergens anders meerwaarde te creëren.

Wat productiviteit betreft loopt het VKachter op andere grote productielanden in de EU. Het is tijd voor verandering – en verpakkingsautomatisering kan daarbij een waardevolle tool zijn. Machines kunnen worden ontworpen om betere prestaties te leveren en taken met gemak te herhalen. Met verpakkingsautomatisering worden uw etiketten op hoge snelheid aangebracht, mogelijk zonder tussenkomst van operators. Automatisering maakt hogere snelheden mogelijk, wat de efficiëntie van uw verpakkingsactiviteiten verbetert. Dat kan weer helpen bij het beheer van seizoensgebonden schommelingen in de vraag naar bepaalde consumentenproducten, zodat alle orders kunnen worden verwerkt.

Retailers willen voorspelbaarheid en consistentie voor hun etikettering. In dat opzicht biedt machineautomatisering grote voordelen. Handmatige processen kunnen zwakke plekken in de leveringsketen blootleggen, zoals een medewerker die vergeet een etiket op een verpakking aan te brengen of een verkeerd etiket aanbrengt. Technologie is ontwikkeld om het juiste etiket op de juiste plek aan te brengen en de etiketinhoud in meer geavanceerde oplossingen – keer op keer – op grote schaal te valideren.

Automatisering kan ook helpen om aan wet- en regelgeving en industrienormen te voldoen (zoals GS1, EU FMD). Tegelijkertijd zijn de etiketten op uw dozen, trayverpakkingen, vaten, zakken en pallets door de hele leveringsketen heen gemakkelijker te lezen en te scannen.

Bij Industrie 4.0 draait alles om data. In het proces van geautomatiseerde verpakkings- en etiketteringsprocessen wordt data verzameld die inzicht geeft in de doorvoerefficiëntie en de kwaliteit van de uitvoer van productielijnen. Ook kunt u naadloos de overall equipment effectiveness (OEE) van uw printers volgen en goed geïnformeerde inkoop- en productiebeslissingen nemen gebaseerd op feitelijke data.

Hiermee is de cirkel rond. Door verpakkingsautomatisering komt er niet alleen arbeidskracht vrij, maar krijgt uw personeel ook de mogelijkheid vaardigheden te ontwikkelen die motivatie en groei binnen uw bedrijf kunnen stimuleren. In plaats van dat u waardevol personeel aanwendt om – dag in, dag uit – etiketten op verpakkingen aan te brengen, kunt u uw personeel trainen voor nieuwe functies binnen het bedrijf en kunnen ze de carrièreladder beklimmen.

Automatisering biedt manieren om meer kwaliteit, efficiëntie en consistentie te creëren voor uw verpakkingsactiviteiten. Het vermindert arbeidstekorten en ondersteunt de ontwikkeling van vaardigheden van uw personeel, wat het bedrijf verbetert en versterkt. Uiteindelijk moeten bedrijven zich aanpassen om de ontwikkelingen bij te houden. Door middel van automatisering kunnen uitdagingen in uw sector worden omgezet in spannende mogelijkheden.

www.dominobenelux.com