HomeNieuwsBedrijven en personenDomino organiseert conferentie over Europese richtlijn tegen vervalsen van medicijnen (FMD)

Domino organiseert conferentie over Europese richtlijn tegen vervalsen van medicijnen (FMD)

Domino Benelux organiseert 26 februari, speciaal voor de productiebedrijven in de farmaceutische industrie, een conferentie over de Europese richtlijn tegen het vervalsen van medicijnen (FMD) en de consequenties die dat heeft in de praktijk. De conferentie vindt plaats in Hotel Princeville te Breda. Met de conferentie wil Domino haar relaties en partners bewust maken van alle nieuwe regelgeving en ondersteunen, zodat men zich optimaal kan voorbereiden om te kunnen voldoen aan de richtlijn waarvan de implementatie sinds januari 2013 gestart is.

Gastsprekers van GS1 en Efpia informeren de bezoeker evenals ervaringsdeskundigen uit de farmaceutische industrie. De conferentie wordt in de ochtend gehouden en is op basis van inschrijving. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte uitgenodigd de conferentie bij te wonen.

Domino Printing Sciences heeft een wereldwijd team van specialisten in farmaceutische productidentificatie. Domino’s FMD-team wordt geleid door Life Sciences Manager Craig Stobie. De afgelopen 18 maanden heeft hij samen met zijn team contacten onderhouden met belangrijke belanghebbenden en advies gegeven ter anticipatie en voorbereiding op naderende aankondigingen van de EU.

“Om verstoring van hun activiteiten te vermijden, is het voor farmaceutische fabrikanten van essentieel belang dat ze de wetgever één stap voor blijven en voorbereid zijn op wat de richtlijn tegen het vervalsen van medicijnen zal eisen op het gebied van productidentificatie en traceerbaarheid. Het is dus van groot belang dat ze weten wat de stand van zaken is”, zegt Craig. “In de komende maanden worden belangrijke aankondigingen van de EU verwacht.”

Kijk voor meer informatie op www.dominobenelux.com.