HomeMachinesEtiketteren en printenDomino lanceert oplossing voor printen van variabele data voor farmacie

Domino lanceert oplossing voor printen van variabele data voor farmacie

Domino Printing Sciences (Domino) is verheugd de lancering van de nieuwe K600G aan te kondigen – een innovatieve nieuwe blisterfolie en digitale web printoplossing voor serialisatie op productniveau in farmaceutische toepassingen.

De K600G is een baanbrekende digitale printoplossing met een hoge resolutie. Ontwikkeld in samenwerking met het innovatieve farmaceutisch bedrijf Gallarus en met de betrokkenheid van deskundigen uit de life science industrie, werkzaam bij SeaVision. De K600G is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen marktleiders op het gebied van digitaal printen en experts uit de life science industrie en belooft nu en in de toekomst te voldoen aan de behoeften van farmaceutische fabrikanten.

“In de afgelopen jaren is serialisatie op verpakkingsniveau een wereldwijde vereiste geworden in de farmaceutische industrie”, zegt Craig Stobie, directeur van Global Sector Development bij Domino. “In de toekomst zal de serialisatie van individuele holtes van de doordrukstrip van een blisterverpakking waarschijnlijk de nieuwe standaard worden om de patiëntveiligheid verder te verbeteren en medische fouten te verminderen.”

“De K600G is ontwikkeld om fabrikanten te voorzien van een on-site oplossing voor het printen van variabele data, inclusief codering op artikelniveau, om aan deze toekomstige eisen te voldoen”, vervolgt hij.

Het gebruik van digitale printtechnologie om productverpakkingen binnen productieketens aan te passen, voegt een mate van flexibiliteit toe die farmaceutische fabrikanten in staat stelt gemakkelijker te reageren op wijzigingen in de wetgeving of variaties in de vereisten voor productetikettering. Dit vermindert de afhankelijkheid van externe verpakkingsleveranciers.

De nieuwe K600G bevat een reeks oplossingen die zijn ontwikkeld voor verschillende installatietypen, waaronder off-line, near-line, top-of-line, verzegelde-blister-codering voor het rechtstreeks printen op gevormde blisterverpakkingen, en een geïntegreerde-lijnversie die is ontwikkeld om aan de behoeften van OEM's te voldoen.

“Digitaal drukwerk en flexibele toeleveringsketens beginnen een veel grotere rol te spelen in de farmaceutische industrie; daarom is de K600G een noodzakelijke investering om de toekomstige wetgeving en markttrends bij te houden”, zegt Volker Watzke, EU Medical Devices Sector Manager bij Domino.

“Als klant van Domino hebben farmaceutische fabrikanten die gebruik maken van de K600G oplossing ook het voordeel van onze wereldwijde experts, die altijd klaar staan om hen te ondersteunen wanneer ze ons nodig hebben”, voegt hij eraan toe. “We willen er zeker van zijn dat onze klanten altijd de controle hebben over hun productielijnen.”

Als het gaat om printprestaties, bereikt de K600G hoogwaardige, betrouwbare prints op verschillende ondergronden; de printmodule heeft een resolutie van 600 dpi en een uitstekende grijstintcapaciteit. De printer, die is uitgerust met Domino's marktleidende piëzo drop-on-demand inkjettechnologie, is ook in staat om beelden op te bouwen met behulp van meerdere verschillende druppelgroottes. Dit verbetert de beeldkwaliteit en geeft fabrikanten meer controle over hun inktverbruik.

“In de farmaceutische industrie zijn kwaliteit en leesbaarheid van de code van groot belang, en vanwege de kosten van ongeplande stilstand is het ook noodzakelijk dat de machines optimaal blijven functioneren”, zegt Bart Vansteenkiste, Global Sector Manager – Life Sciences bij Domino. “De K600G is ontwikkeld met dit niveau van betrouwbaarheid en duurzaamheid in het achterhoofd, met geautomatiseerde onderhoudssystemen om interventie van de operator te beperken en het systeem optimaal te laten functioneren.”

Om het hoogste efficiëntieniveau te halen, kan het systeem ook worden geleverd met unieke AI-software die fabrieksgegevens verzamelt, analyseert en ervan leert om intelligente productieoplossingen te bieden.

“Met de K600G hebben we de belangrijkste principes van Industrie 4.0 gecombineerd om een oplossing te bieden die een antwoord biedt op de evoluerende life science-omgeving en de productie-uitdagingen waarmee farmaceutische fabrikanten worden geconfronteerd”, zegt John McKeon, CEO van Gallarus. “De nieuwe oplossing biedt exponentiële voordelen in de vorm van ROI, kostenbesparing, kwaliteitsverbetering en OEE-efficiëntie.”

De K600G is in staat om te printen met snelheden tot 75 meter per minuut en de printbreedte varieert van een enkele printmodule met een printbereik van 108 mm tot zeven dubbele printmodules voor een gecombineerd printbereik van 782 mm. De slimme i-Tech StitchLink micro-motor zorgt voor een nauwkeurige uitlijning van de printkop en het stitchen van afbeeldingen om naadloos te kunnen printen over de volledige printbreedte van het web.

Met de revolutionaire i-Tech CleanCap reinigt de K600G de printkoppen wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor ze schoon en afgedekt worden achtergelaten, klaar voor het volgende gebruik. Dat maakt dagelijkse reiniging van de printkop overbodig, beschermt de printkoppen tegen verstopping en beschadiging en vermindert de noodzaak tot onderhoud. i-Tech ActiFlow zorgt ervoor dat de inkt altijd rond de printkop beweegt. Dit ontlucht de inkt en voorkomt vorming van luchtbellen die de prestaties van de nozzel kunnen beïnvloeden en de kans op productafwijzing vergroten.

“Toen we begonnen met de ontwikkeling van de K600G wilden we een toekomstbestendige oplossing ontwikkelen die tegemoet zou komen aan de huidige behoeften van farmaceutische fabrikanten en hen in staat zou stellen zich gemakkelijker aan te passen aan de veranderende markttrends en wettelijke vereisten”, zegt Watzke. “Het resultaat is een sterke en betrouwbare oplossing die helpt de naleving van de voorschriften en de patiëntveiligheid te garanderen en tegelijkertijd fabrikanten in staat stelt flexibel te blijven.”

“Als het gaat om farmaceutische productie, is de K600G nu en in de toekomst bij uitstek de oplossing”, vervolgt hij

www.dominobenelux.com