HomeMachinesEtiketteren en printenDomino investeert 50 miljoen in coderen van eieren

Domino investeert 50 miljoen in coderen van eieren

domino-eggs

Domino heeft onlangs aangekondigd dat het ongeveer $ 50 miljoen wil investeren in een nieuwe joint venture voor het ontwikkelen van technologieën voor voedselveiligheid en traceerbaarheid in de Amerikaanse eiersector. Hiermee koopt het bedrijf een aandeel van 15% in Ten Media, dat gebruik maakt van systemen die door NewMarket Impressions (NMI) zijn ontwikkeld.

domino-logoAangezien de Amerikaanse overheid recent heeft aangekondigd dat deze de houdbaarheidsdatums op verpakkingen van voedingsmiddelen wil schrappen, komt deze joint venture waarschijnlijk op het juiste moment voor Domino. Het bedrijf zal de materialen leveren voor laser- en inkjetcodering, waarmee men codes kan aanbrengen voor de houdbaarheid, maar ook voor traceerbaarheid vanaf de kip tot bij de consument.

Deze traceerbaarheid is ook belangrijk, aangezien nieuwe wetten de preventie van salmonella verder stimuleren. Vorig jaar werden volgens Domino meer dan 500 miljoen van de 6 miljard eieren die werden geproduceerd teruggeroepen vanwege de ziekte.

Nigel Bond, managing director van Domino, zegt: “Enkel een houdbaarheidsdatum voldoet niet meer. Tegenwoordig is traceerbaarheid van producten van bron tot consument steeds meer een vereiste. Door onze samenwerking met NMI heeft Domino een unieke kans om full compliance systemen te leveren. Bovendien hebben we met ons aandeel in het nieuwe bedrijf een volledige partnerschap met NMI in de ontwikkeling van systemen en in het inzetten er van in de hele wereld. We leggen hiervoor onze grootste prioriteit bij de eiersector in de VS en verwachten dat deze investering ons veel op zal leveren.”

Kijk voor meer informatie op www.domino-printing.com.