Domino gaat digitaal

Domino is in de grafische industrie voornamelijk bekend als specialist in het aanbrengen van variabele data zoals unieke nummers en personaliseren. Maar Domino gaat verder, namelijk met haar digitale kleurenpers. Tijdens de grafische vakbeurs in de Evenementenhal Gorinchem komt de beursbezoeker op de stand van Domino, naast haar reeds bekende productfolio, alles te weten over de nieuwste N600i digitale labelpers. Met deze revolutionaire digitale kleurenpers is Domino een nieuwe weg ingeslagen.

De N600i is de enige digitale inkjet kleurenpers op de markt die de snelheid en productiviteit van flexo combineert met de veelzijdigheid en kwaliteit van digitaal printen. De pers is zeer geschikt voor het produceren van kleine tot middelgrote opdrachten voor gepersonaliseerde- of standaard labels.

De labelpers behaalt een hoge productiviteit met snelheden van 3000 tot 4500 strekkende meter per uur (1000 tot 1500 m2 per uur). Het onderhoud neemt ongeveer 15 minuten per dag in beslag. Binnenkort is er ook een kwalitatief hoogwaardige ondoorzichtige witte inkt beschikbaar waarmee de snelle labelpers veelzijdig ingezet kan worden.

De K600i is het eerste product van Domino dat geen losse printkoppen meer heeft en een totaaloplossing biedt voor de hele breedte van de papierbaan met één digitale inkjet module. De productie is vergelijkbaar met pre-print alleen werkt de K600i twee keer zo snel dan de meest vergelijkbare digitale systemen. De K600i print in breedtes van 108 – 780 mm.

De intelligente printkop met circulerende inktstroom levert betere prestaties en hogere betrouwbaarheid. Met een resolutie van 600dpi, drie of vier te selecteren druppelgrootte, lijnsnelheden van 50 tot 75 meter per minuut en UV uithardende inkten. Met dit systeem print u variabele data zoals barcodes, 2D codes, QR codes, transactionele data, nummers, afbeeldingen, logo’s en gepersonaliseerde data in vele verschillende formaten.

“De K600i en de N600i weerspiegelen een diep en lang gevestigde expertise van de inkjet technologie die meer dan 30 jaar terug gaat”, zegt Philip Easton, Directeur van Domino’s Digital Printing Business. “Onze machines onderstrepen een voortdurende R&D inspanning. Dit geeft ons toonaangevende technologieën die een waardevolle bijdrage leveren aan de productiviteit en kosten besparing van onze klanten.”

Kijk voor meer informatie op www.domino-printing.com.