HomeMachinesEtiketteren en printenDomino breidt mogelijkheden continuous inkjet printers uit met nieuwe generatie A-Serie i-Tech...

Domino breidt mogelijkheden continuous inkjet printers uit met nieuwe generatie A-Serie i-Tech range

Domino Printing Sciences heeft de mogelijkheden van haar A-Serie i-Tech range continuous inkjet (CIJ) printers uitgebreid door nieuwe inkten voor speciale toepassingen en inkten ‘op maat’ te introduceren. Met hun complete scala aan i-Tech intelligent Technology slimme kenmerken, die de productiviteit verhogen, en deze nieuwe inkten voor speciale toepassingen zijn de kleinkarakter codeeroplossingen uit de A-Serie i-Tech range nu geschikt voor een nog bredere waaier aan toepassingen en veeleisende productieomgevingen.

De A420i biedt een hogere toepassingsveelzijdigheid dankzij een uiterst uitgebreid en veelzijdig assortiment van nieuwe inkten voor speciale toepassingen en inkten ‘op maat', die zijn ontworpen om de prestaties te optimaliseren in de meest veeleisende toepassingen. Het inktassortiment omvat afwasbare en vochtbestendige inkten voor de drankensector, thermochromatische (verkleurende) inkten voor de conservenindustrie, inkten met een hoge hechting en slijtvastheid voor ondergronden van polypropyleen en polyethyleen, en gespecialiseerde inkten die voldoen aan alle voorschriften voor de voedingsmiddelenindustrie en de sector van de gezondheidszorg.

De sleutel tot het succes van de nieuwe generatie van Domino’s i-Tech range van ’s werelds best verkochte A-Serie continuous inkjet (CIJ) printers zijn de tastbare productievoordelen dankzij de unieke slimme kenmerken. Deze kenmerken zijn geïntegreerd in beide modellen, de A320i en de A420i. Ze maximaliseren de output van de productielijn door preventief onderhoud te elimineren. Resultaat? Lagere kosten, minder complexe productielijnen en een verbeterde Overall Equipment Effectiveness (OEE).

De combinatie van Domino’s unieke i-Tech inktsysteem en SureStart printkop met automatische spoeling en nozzleverzegeling garandeert niet alleen consistente prestaties maar zorgt ook voor beduidend lagere bedrijfskosten en een veel kleinere impact op het milieu.

Domino’s unieke Qube met de inkt en filters elimineert de behoefte aan traditioneel onderhoud dankzij gemakkelijk vervangbare verbruiksartikelen. De inkt en filters zijn gescheiden van de pomp en bijbehorende elektronica. Dat maakt schone en eenvoudige vervanging van de inkt en filters mogelijk, zonder dat bruikbare, functionerende mechanische en elektrische onderdelen verspild hoeven te worden. Dat is een aanzienlijk voordeel gezien de toenemende invloed van milieuprestaties op koopbeslissingen. Daarnaast duurt het nog geen tien minuten om de Qube te vervangen. Dit hoeft gemiddeld maar één keer per jaar en kan eenvoudig door productiepersoneel gedaan worden.

En dan is er ook nog de gestandaardiseerde QuickStep gebruikersinterface, die gebruikersfouten minimaliseert. De printerinstelling gaat veel sneller doordat de gebruiker weinig hoeft te doen dankzij de vereenvoudigde
set-up routines. Er is een uitvoering met full-color touchscreen of met een toetsenbord met membraantoetsen. Meerdere printers kunnen bestuurd worden via een extern kleuren TouchPanel, een webbrowser of een PC-applicatie.

“De modellen A320i en A420i borduren voort op Domino’s uitmuntende technologie en onze bedrijfsfilosofie, ‘Do More'. Van eenvoudige codes tot complexe industriële toepassingen in zware omgevingen: deze printers staan garant voor onderhoudsvrij ‘plug and play' inkjetprinten met resultaten van hoge kwaliteit”, zegt Nick Plaister, CIJ Director bij Domino Printing Sciences.

De A320i en A420i zijn eenvoudig te integreren in complexe en veeleisende omgevingen dankzij een groot aantal I/O-opties (input/output). Het veiligheidsmanagement voldoet aan GAMP5. Er kan dus eenvoudig ingesteld worden wie op welk niveau toegang heeft tot de printer.

Bij het ontwikkelen van de A-Serie i-Tech range was een milieubewuste aanpak het uitgangspunt. Beide modellen zijn ontworpen om de impact op het milieu te verminderen. Dankzij het onderhoudsvrije karakter van de printers en het gebruik van intelligent Technology voor inkt- en oplosmiddelenbeheer is de CO2-voetafdruk van de printers gedurende hun levensduur veel lager. Daarnaast beschikken beide modellen over geavanceerde energiebesparende software die de printer automatisch afsluit als hij niet actief is.

Kijk voor meer informatie op www.dominobenelux.com of stuur een e-mail naar info@dominobenelux.com.