HomeMachinesEtiketteren en printenDomino Benelux deelt expertise tijdens Empack in Gorinchem

Domino Benelux deelt expertise tijdens Empack in Gorinchem

Aankomende 9, 10 en 11 april 2024 is Domino Benelux aanwezig op Empack in Gorinchem. Deze drie dagen staat stand A116 van Domino in het teken van de komst van de 2D-codes. Tijdens de beurs geeft Domino op donderdag 11 april van 12.00 – 12.30 uur een seminar over dit onderwerp in congreszaal 1 op de eerste etage, Next Level. Er is tevens de mogelijkheid vragen te stellen aan de experts op dit gebied.

GS1 bereidt zich momenteel voor op de overgang van 1D-barcodes naar een nieuwe 2D barcode, de GS1 Digital Link. De organisatie kondigde in februari 2023 de officiële komst van 2D-codes aan, die begint in 2027. Domino draagt actief bij aan deze overgang gezien de expertise op het gebied van wettelijke serialisatievereisten en hoe merken daar aan kunnen voldoen via 2D-codes. Dankzij langdurige partnerschappen met belangrijke sectororganisaties, waaronder GS1, bevindt Domino zich in een goede positie om fabrikanten met de voorbereidingen voor dit nieuwe tijdperk in barcodes te helpen.

De afgelopen jaren hebben veel merken ingespeeld op de toenemende vraag naar meer informatie door secundaire barcodes op hun productverpakkingen toe te voegen. Denk aan het volgen en traceren van materialen en producten vanuit de productielocatie, helemaal tot aan de consument en verder. Zo kan een unieke QR-code niet alleen op een primair product en de verpakking aangebracht worden, maar ook op zendingen en verzendcontainers.

Hiermee kan een extra niveau traceerbaarheid toegevoegd worden en kan de fabrikant de toeleveringsketen beter beheren en de consument inzicht geven in de leveringsketen. Daarnaast kan dezelfde QR-code gebruikt worden om meer gepersonaliseerde contactpunten met consumenten toe te voegen.

Met behulp van hoge resolutie printtechnologieën is het nu mogelijk om QR-codes op individuele artikelen en verpakkingen te printen. Dynamische gegevens in een 2D-code vereisen in-line codering op het product in plaats van vooraf gecodeerde etiketten. Denk aan informatie over batches (inclusief batch-nummers en ingrediëntinformatie, waaronder voedingswaarde en allergenen), houdbaarheidsdata van producten en unieke productidentificatienummers.

Domino helpt merken en fabrikanten zich op de komst van dynamische 2D-codes voor te bereiden. Zij hebben een reeks oplossingen ontwikkeld die aan alle internationale voorschriften voldoen om geserialiseerde data snel te verwerken en 2D-codes van hoge kwaliteit en bij hoge snelheid te printen. Daarnaast bieden zij verificatiesystemen en oplossingen die de codeernauwkeurigheid controleren en gegevensuitwisseling mogelijk maken.

Voor iedereen die meer wil weten over de komst van de 2D-code organiseert Domino tijdens Empack een seminar op donderdag 11 april om 12.00 uur. De bezoeker wordt helemaal bijgepraat over wat er op dit moment gaande is in de markt rondom 2D-codes en het aanbrengen ervan op producten. Deze verandering zal een grote impact hebben op de industrie. Op deze manier helpt Domino producenten voor te bereiden op de komst ervan en kan adviseren op technisch vlak.

Onze gastspreker van Domino heeft inmiddels veel internationale ervaring en deelt deze graag met de beursbezoekers tijdens het seminar. Ook is hij donderdag aanwezig op de stand van Domino waar hij klaar staat om alle vragen van bezoekers te beantwoorden. Daarnaast kan er uiteraard ook met diverse printtechnologieën kennis gemaakt worden op stand A116.

www.domino-printing.com