HomeNieuwsBedrijven en personenDofra wint Metaalunie Opportunity Award 2010

Dofra wint Metaalunie Opportunity Award 2010

dofra-opportunity-award

De Metaalunie Opportunity Award 2010 is gewonnen door Dofra uit Horst. Dit mkb-metaalbedrijf heeft volgens de jury het beste creatieve kansen gecreëerd en weten te benutten bij veranderende omstandigheden. Jury-voorzitter Jan Terlouw (oud-minister van Economische Zaken) was onder de indruk van de manier waarop Dofra, geïnspireerd door een economische crisis, kansen weet te pakken en een radicale productverandering weet te realiseren.

metaalunie-logoFrank Verschuren en John de Groot, directeuren van Dofra, ontvingen de Metaalunie Opportunity Award uit handen van juryvoorzitter Jan Terlouw. Metaalunievoorzitter Michaël van Straalen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000,-.

Dofra is winnaar geworden van de Opportunity Award omdat het bedrijf volgens de jury een complete strategische wijziging heeft doorgevoerd: van grof simpel constructiewerk naar fijnmechanische apparatenbouw, door nieuwe competenties, nieuwe producten, nieuwe markten. Zij heeft dat gedaan door gebruik te maken van veel opportunities. “Het bedrijf laat zien dat je ook met beperkte middelen een succesvolle strategische wijziging kunt doorvoeren en daarmee een voorbeeld kunt zijn voor vele andere mkb-bedrijven. De metafoor door gebruik te maken van voorbijkomende ijsschotsen om de rivier over te steken, geeft goed de gevolgde strategie weer”, aldus Jan Terlouw. In zijn slotwoord hield Terlouw een vurig pleidooi banken te verplichten vooral kredieten te verstrekken aan het mkb. De drie genomineerde bedrijven – Dofra, Smicon en Venrooy Cable Equipment – presenteerden zich op 27 april voor een overvolle zaal en jury.

dofra-logoDofra is sinds 1959 actief als machinebouwer in de agro- en foodsector. De onderneming is specialist in productie en verkoop van machines voor de verwerking van o.a. paprika’s, champignons en uien. Het bedrijf is gevestigd in Horst. Bij Dofra bv zijn momenteel circa 35 personen werkzaam.

Klik hier voor de fotoreportage van de uitreiking van de Metaalunie Opportunity Award 2010…

Kijk voor meer informatie op www.dofra.nl en/of www.metaalunie.nl.

Bron: Metaalunie
Foto: NFP