HomeNieuwsBedrijven en personenDodelijke slachtoffers bedrijfsongevallen Stempher en Frisia

Dodelijke slachtoffers bedrijfsongevallen Stempher en Frisia

stempher-logoBij verpakkingsbedrijf Stempher in Rijssen is dinsdagavond een medewerker omgekomen na een beknelling in een machine. De 23-jarige man uit Rijssen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Aanwezige collega's kregen slachtofferhulp aangeboden, meldt de politie. Een woordvoerder van de politie kan nog niet veel zeggen over wat er is misgegaan. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk wordt uitgevoerd door de Arbeidsinspectie.

Grote onsteltenis

“Tot onze grote onsteltenis is er bij technische werkzaamheden aan de drukmachine een bij ons gedetacheerde medewerker omgekomen. Onze gedachten gaan uit naar familie en bekenden van het slachtoffer”, reageert Stempher middels haar eigen website op het ongeval.

Frisia

frisia-zout-logoMaandagavond kwam er bij zoutfabriek Frisia in Harlingen ook al een 23-jarige man om door een ongeval met een verpakkingsmachine. Het slachtoffer raakte bekneld in de palletiseermachine die hij bediende. Een andere medewerker trof het slachtoffer levenloos aan. Ook hier heeft de arbeidsinspectie een onderzoek ingesteld.

Bronnen: Nu.nl/Leeuwarder Courant/Verpakkingsmanagement