Home Nieuws Materialen Documentaire reist langs denkers en doeners die milieu minder willen belasten

Documentaire reist langs denkers en doeners die milieu minder willen belasten

Wat moet er gebeuren om de plastic afvalberg kleiner te maken? In de documentaire ‘Kunststof de grondstof' gaat Business Channel One op zoek naar antwoorden. Welke mogelijkheden zien ondernemers en deskundigen om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen? Welke ideeën en innovaties zijn er? Een reis langs denkers en doeners.

Bijna alles dat nieuw is wordt verpakt in plastic. Plastic is het belangrijkste verpakkingsmateriaal en daarom gaat Business Channel One naar verpakkingsbeurs Empack op zoek naar duurzame bedrijven.

Omdat gebruikt plastic waarde heeft. Van oud plastic kunnen nieuwe producten gemaakt worden. Bij Van Werven Recycling ziet Business Channel One hoe bergen weggegooid plastic worden gescheiden en hergebruikt. Afval wordt grondstof.

Kunststof is niet weg te denken uit ons leven en de hoeveelheid neemt toe. Dat is een feit. Business Channel One reist in ‘Kunststof de grondstof' langs ondernemers en deskundigen die het milieu minder willen belasten. Business Channel One ziet initiatieven die soms in de kinderschoenen staan, of soms verrassend grootschalig zijn.

Bekijk documentaire