HomeMachinesPrimair verpakkenDL Packaging levert nieuwe en gebruikte verpakkingsmachines

DL Packaging levert nieuwe en gebruikte verpakkingsmachines

DL Packaging in Oosterhout, onderdeel van de wereldwijd opererende Rovema­-groep, is groot geworden door het volledig nieuwwaardig reviseren van verticale vorm-, vul- en sluitmachines. Een aantal jaar geleden kwam hier ook de productie van een eigen nieuwe machine bij. DL Packaging bouwt en verbouwt verpakkingsmachines voor voornamelijk de droge levensmiddelenindustrie in de Benelux en Duitsland. In meer dan 40 landen staan inmiddels zo’n 800 machines die door DL Packaging zijn geleverd, waarvan de meeste van het merk Rovema. Ook de voorbije periode zijn er weer volop machines geleverd, geïnstalleerd en naar tevredenheid in gebruik genomen door zowel nieuwe als bestaande klanten.

Zo heeft DL Packaging onlangs een weeg- en verpakkingslijn geleverd aan een noten en granen verpakkend bedrijf in Nederland. “Deze mooie lijn bestaat uit een nieuwwaardig herbouwde Rovema VPX 250 voor StabiloSeal-zakjes, uitgevoerd met nieuwe producttoevoer, multihead weger, metaaldetector, 2 labelers en een printer. De klant gaat zakjes van 50 tot 1.000 gram noten, granen, zaden en gedroogde zuidvruchten verpakken. Het is hun eerste verpakkingslijn en de klant heeft voor ons gekozen vanwege de relevante ervaring, de kwaliteit van de gereviseerde machines en de korte levertijd die hier nodig was”, blikt Leo van der Vorm van DL Packaging terug op het project met een nieuwwaardig herbouwde Rovema.

Sinds 2018 bouwt DL Packaging ook een eigen, compleet nieuwe lijn machines onder het merk DLPACK. Een nieuwe DLPACK 400 compleet met poederdosering en controleweger is onlangs geleverd en succesvol in bedrijf genomen door een klant in Oostenrijk. Leo van der Vorm: “De klant gaat bouwstoffen in poedervorm in PE-zakken van 1 tot 9 kilogram verpakken. We vervingen hier een 35 jaar oude Rovema, die tot de laatste dag in bedrijf is geweest. Onze flexibiliteit in machine-uitvoering en snelheid van reageren heeft ons deze opdracht opgeleverd, waar 2 Duitse concurrenten het tegen ons hebben afgelegd.”

Daarnaast wordt in Maleisië momenteel een nieuwe DLPACK 400 met poederdosering geïnstalleerd door DL Packaging. “Deze klant heeft de afgelopen jaren al 2 nieuwwaardig herbouwde Rovema VPX machines met schroefdosering van ons succesvol in bedrijf en zocht voor deze toepassing nu een nieuwe machine. Die heeft de klant gevonden in een nieuwe DLPACK 400 met poederdosering voor onder andere chocoladepoeder, cappuccinopoeder en andere drankmixen in poedervorm”, vertelt Leo van der Vorm over het project in Maleisië.

In Duitsland, nog altijd de belangrijkste afzetmarkt voor DL Packaging, heeft het bedrijf zojuist een complete verpakkingslijn geleverd bij Vitakraft. Sinds de coronatijd heeft Vitakraft de behoefte aan knaagdiervoeders namelijk sterk zien toenemen en was er behoefte aan een extra verpakkingslijn. Leo van der Vorm: “De klant had al een nieuwwaardig gereviseerde Rovema ons in bedrijf had en dus was de keuze snel gemaakt. De nu geleverde lijn bestaat uit opnieuw een Rovema VPX 250, met nieuwe multihead weger, producttoevoer, bordes en 2 labelers.”

www.dlpack.com