HomeNieuwsBedrijven en personenDL Packaging en Rovema Benelux breiden uit in Oosterhout

DL Packaging en Rovema Benelux breiden uit in Oosterhout

Onder leiding van moedermaatschappij Haniel timmert Rovema flink aan de weg. Begin vorig jaar werd DL Packaging overgenomen en dit jaar volgden de overnames van het Duitse Inno-Tech en Prins Verpakkingstechniek in Veenendaal. Hoog tijd om de plannen voor de toekomst door te nemen met Christel Geerts van Rovema Benelux en Leo van der Vorm van DL Packaging.

“Door de overname van Inno-Tech versterken we onze expertise in machines uitgevoerd in roestvrijstaal, nieuwe toepassingen en kunnen we nieuwe klantgroepen aanspreken”, steekt Christel Geerts van wal. “De uitbreiding van ons portfolio, de extra productieruimte van Inno-Tech in de directe omgeving van onze hoofdproductielocatie in Duitsland en de goed opgeleide specialisten zijn een belangrijke factor voor onze verdere ontwikkeling en groei.”

Met de overname van Prins Verpakkingstechniek bereikt Rovema Benelux bovendien volledige marktpenetratie in dit afzetgebied. Christel Geerts: “Onze kernactiviteiten worden aangevuld met een speciale focus op verkoop- en servicecompetentie. Met Inno-Tech en Prins Verpakkingstechniek kunnen we deze competentie verder versterken.” En die servicecompetentie wordt steeds belangrijker. “Steeds minder bedrijven hebben nog een eigen technische dienst en daarnaast wordt preventief onderhoud steeds belangrijker”, vult Leo van der Vorm aan.

De voordelen beperken zich echter zeker niet alleen tot Duitsland. Naast het huidige pand van DL Packaging in Oosterhout is namelijk zojuist een nieuwe hal van 500 m2 met een kantoorverdieping herrezen. De nieuwe hal dient als extra assemblageruimte voor DL Packaging en de kantoorruimte vormt het nieuwe onderkomen van Rovema Benelux, dat sinds de overname van DL Packaging door Rovema een zusterbedrijf is van DL Packaging.

“Het nieuwe kantoor is echt zeer fraai. Nieuw, lekker licht en een stuk groter. Met net even betere voorzieningen en voldoende ruimte om hier weer verder te groeien. Het ziet er allemaal heel goed uit”, vertelt Christel Geerts. “Wat ook gelijk positief is, is dat DL Packaging heel dichtbij zit. Je loopt er daardoor gemakkelijk even naar toe en er ontstaat vanzelf een collegiale band. Dat was ook wel één van de belangrijkste redenen waarom we voor deze locatie hebben gekozen.”

DL Packaging is groot geworden door het volledig nieuwwaardig reviseren van verticale vorm-, vul- en sluitmachines. Een aantal jaar geleden kwam hier echter ook de productie van een nieuwe machine bij en de nieuwe assemblagehal biedt de mogelijkheid om het bouwen van nieuwe machines en het reviseren van gebruikte machines van elkaar te scheiden.

“Het bouwen van onze eigen verticale vorm-, vul- en sluitmachine begon in 2016 eigenlijk als een soort zijspoor”, weet Leo van der Vorm nog goed. “Een van de belangrijkste redenen om zelf nieuwe machines te gaan bouwen was de wens, of zelfs noodzaak, om gebruikte Rovema machines door inruil uit de markt te verkrijgen. We verkochten zoveel Rovema machines dat de inkoop van gebruikte machines dat niet kon bijbenen.”

Het liep echter anders, want door een paar mega-inkopen in Engeland kon DL Packaging ineens beschikken over vijftig gebruikte Rovema machines en komen de nieuwe DLPACK machines met name bij nieuwe klanten in bedrijf. Zonder enige beurs, marketing of actieve verkoop zijn er inmiddels meer dan dertig nieuwe machines van DL Packaging in productie in onder andere Nederland, Duitsland en België. Leo van der Vorm: “Ik had niet verwacht dat de verkoop van onze nieuwe machines zo’n storm zou lopen. Alleen dit jaar al elf nieuwe machines, wat erop wijst dat we een heel interessante prijs-/kwaliteitsverhouding bieden.”

De nieuwe hal, waar ruimte is om de nieuwe machines in series van twaalf machines tegelijkertijd te bouwen, was dan ook hard nodig. “Deze gaat naar een klant die er al acht heeft staan”, vertelt Leo van der Vorm al wijzend naar een van de machines die op dit moment worden opgebouwd. “RVS, nog hogere snelheden en bovendien niet veel duurder dan een gereviseerde machine”, somt hij een aantal redenen voor het succes van de DLPACK 260 en DLPACK 400 op.

Hij wordt onderbroken door de telefoon die gaat; een klant uit Duitsland. Niet verwonderlijk, want Duitsland is nog altijd de belangrijkste afzetmarkt voor zowel de machines van DL Packaging. “Volgende week weer een paar dagen naar Duitsland. Ik breng nog altijd veel van mijn tijd daar door”, legt Leo van der Vorm uit. En de toekomst? “Ik blijf tot tenminste eind 2022 aan Rovema en DL Packaging verbonden. Daarna zien we wel weer”, besluit Leo van der Vorm met een knipoog.

www.rovema.com