Distributeur Rajapack kent forse groei in Nederland

rajapack-bedrijfshal

Rajapack, distributeur van verpakkingsmateriaal, is bijzonder goed bezig in ons land. Multichannel marketing wordt hier in de praktijk gebracht via onder andere internet, catalogi, interactief klantencenter en field. Internetverkoop kent bij Rajapack een explosieve groei van 40 % per jaar met een webstek in Frankrijk die zojuist de prestigieuze Favor’i Award for Best Ecommerce Website for Professionals won.

Limburg als Europese draaischijf

rajapack-logo-nieuwRajapack heeft vestigingen in vijftien Europese landen. In zijn Europese distributiecentrum voor Noord- en Oost Europa, gelegen in Tongeren bij Maastricht, beschikt Rajapack over een warehouse met het grootse assortiment verpakkingsmaterialen. Deze zijn uit voorraad beschikbaar en leverbaar binnen 24 uur, ook in de Benelux. Van daaruit distribueert Rajapack ook dagelijks 2.300 colli’s naar zeven landen. Deze logistieke activiteit groeit jaarlijks met minstens 10 %.

Om deze groei ook de komende jaren verder te beheersen, optimaliseert Rajapack zijn verzendafdeling door de uitbouw van een eigen sorteercentrum. Al tien jaar lang wordt de verzendafdeling telkens weer uitgebreid en op de laatste stand van de technologische ontwikkeling gebracht, om gelijke tred te houden met de groeiende opslag- en verzendactiviteit.

Nieuw conveyor systeem

Eerder werd al in 2013 een volledig nieuw WMS in gebruik genomen dat autonoom de opslaglocaties in de magazijnen beheert, de orders afwerkt volgens de ingestelde programmering en dat de goederenstromen volautomatisch bestuurt. Alle producten en colli’s worden gescand en voice picking zorgt voor de juiste samenstelling van de kleinste tot de grootste verzendingen.

Nu wordt de Rajapack-verzendafdeling verder voorzien van een volautomatisch sorteercentrum met een gesofistikeerd conveyor-systeem. Om dit automatische sorteercentrum te realiseren ging Rajapack in de boot met Van Riet/ULS Logistic Systems in Ede. Het huidige verzendproces is gebaseerd op sortering per land vóór alle andere activiteiten. Het nieuwe systeem sorteert nà de afwerking van de orders, net voor het laden op de vrachtwagens. Dat betekent een aanzienlijke efficiëntieverbetering inzake mensen en middelen.

Volautomatisch

Dankzij het nieuwe systeem gebeurt de verplaatsing van alle verzendklare colli’s nu volledig geautomatiseerd via dertien dubbele inpakstations. Een geavanceerd scansysteem zorgt ervoor dat alle colli’s sneller en foutloos door één van de elf sorteerpoorten worden afgevoerd naar het juiste transport.

EDI (Electronic Data Interchange) naar de verschillende transporteurs maakt dat alle aantallen, gewichten en volumes op voorhand bekend zijn en op die manier de uitleveringen al kunnen worden gepland nog vóór de goederen in het depot aankomen.
Met deze innoverende logistieke omgeving is Rajapack zeker zijn onophoudelijke commerciële groei feilloos te kunnen beheren.

Kijk voor meer informatie op www.rajapack.nl.

DELEN