HomeDossiersDesignDijkstra Vereenigde zet expertise in voor unieke bierfles Maallust

Dijkstra Vereenigde zet expertise in voor unieke bierfles Maallust

Brouwerij Maallust vult vanaf deze maand haar bieren af in een unieke eigen fles. Het is een strakke, op maat gemaakte bierfles geworden met rechte lijnen. De nieuwe fles is het resultaat van een intensieve samenwerking met flessenproducent Dijkstra Vereenigde uit Lelystad. Het past prachtig bij het ambacht en vakmanschap van de brouwerij uit het Drentse Veenhuizen.

Maallust is de eerste craft brewer van Noord-Nederland die deze stap ook echt durft te zetten. Al langer ligt er een ambitie om het Maallustbier uit een eigen fles te gaan schenken. Met de aanhoudende groei en populariteit van het Maallust speciaal bier, is de tijd nu aangebroken. Het bijpassende bierflesje doet recht aan de kwaliteit van het mooie authentieke speciaal bier uit Veenhuizen.

Maallust koppelde hun ruime ervaring met glas aan de ontwerp-skills van Studio de Ronners, StudioKees en Dijkstra Vereenigde. Het resultaat is een eigenzinnige fles die bovendien wordt bekroond met een nieuw bijpassend etiket. Wie goed kijkt, ontdekt steeds meer aan en in het nieuwe glas. Zo knipoogt de vorm naar de helm van de brouwketel. Ook de typerende Maallustletter keert terug. Het is een fles met karakter: de perfecte verpakking voor het met liefde en toewijding gebrouwen bier.

www.dijkstra.net