HomeNieuwsDijkstra Vereenigde voorkomt fouten met nieuwe flowpacker

Dijkstra Vereenigde voorkomt fouten met nieuwe flowpacker

Met de Fuji flowpacker van Dijkstra Vereenigde worden menselijke fouten in het verpakkingsproces voorkomen. Fuji Machinery heeft met de Alpha 8, de nieuwe generatie flowpackers, een stap voorwaarts gemaakt als het gaat om verbeteren van de zekerheid en veiligheid. Met de ontwikkeling van de Alpha 8 heeft Fuji speciale aandacht besteed aan het beperken van menselijke fouten. De flowpacker is voorzien van allerlei handige technieken en software waarmee een recall voorkomen kan worden.

Een van de meest opvallende verbeteringen is de foliescanner. Door het scannen van de verpakkingsfolie kan er bijvoorbeeld gecheckt worden of het geselecteerde product wel overeenkomt met de geplaatste folie. Zo kan er nooit meer een verkeerd product in een verkeerde verpakking terecht komen. Bovendien kan de scanner ook controleren of de afgegeven print goed leesbaar is.

Het bedieningspaneel begeleidt de operator door de productwissel. Door middel van een ‘afvink'-menu wordt met duidelijke afbeeldingen weergegeven wat er mechanisch versteld moet worden. Daardoor kan er geen stap worden vergeten en de eerste verpakkingen na het omstellen zullen al direct perfect zijn. Op deze manier gaat er een het minimale aan folie verloren.

Er is uitgebreid aandacht besteed aan het inzichtelijk maken van het rendement van de verpakkingslijn. Er is een log uit te lezen, zowel op het scherm als op een externe PC. Deze log geeft veel informatie waarmee het verpakkingsproces verbeterd kan worden. De flowpacker Alpha 8 is ook op het gebied van kwaliteit en gebruikersgemak verbeterd.

Kijk voor meer informatie op www.dijkstra.net.