HomeNieuwsMachinesDijkstra Vereenigde valt op met ruim assortiment verpakkingsmachines

Dijkstra Vereenigde valt op met ruim assortiment verpakkingsmachines

Dijkstra Vereenigde toonde op de afgelopen editie van Empack in Utrecht haar veelzijdigheid met een stand vol verschillende verpakkingsmachines. Zo toonde Dijkstra Vereenigde onder andere een complete machineopstelling. De opstelling bestond uit een automatische T.Freemantle karton wrap-around sleever met daarachter een Comau robot. Met deze robot kunnen producten worden opgepakt en op banden of in dozen worden geplaatst.

Op Empack demonstreerde Dijkstra Vereenigde ook de Fuji 3-side seal flowpacker. Met deze vooruitstrevende flowpacker speelt Dijkstra Vereenigde in op de sterk toenemende vraag naar klappack verpakkingen. Fuji is volgens Dijkstra Vereenigde koploper op het gebied van flowpackers, en ook in deze machine zijn alle moderne technieken toegepast.

Zo is het verwerken van papierfolie zeer eenvoudig, omdat de foliedoorvoer volledig gecontroleerd verloopt. Bij Fuji zijn inductiesealers standaard, met minimaal onderhoud en maximale controle over de temperatuur. Hierdoor wordt een perfecte en lekvrije seal gegarandeerd. De Fuji wordt standaard geleverd met een splicer. Met dit systeem wordt een nieuwe folierol automatisch doorgevoerd en ontstaat er geen productiestilstand als de eerste folierol leeg is.

De klappack machine is optioneel te voorzien van een systeem om de verpakking hersluitbaar te maken. Door de ‘Slit & Overlap'-unit ontstaat een extra vouw die makkelijk te pakken is, en ervoor zorgt dat de verpakking eenvoudig te openen is. Een dun lijmlaagje langs deze rand geeft de mogelijkheid de verpakking te hersluiten. Uiteraard is ook deze verpakking gasdicht doordat de overlap met inductiesealers wordt gesloten.

www.dijkstra.net