HomeThema'sInterpack 2017Dijkstra Vereenigde presenteert nieuwe Fuji flowpacker Alpha 8

Dijkstra Vereenigde presenteert nieuwe Fuji flowpacker Alpha 8

Op Interpack 2017 in Düsseldorf heeft Fuji Machinery, in samenwerking met Dijkstra Vereenigde, de nieuwe Fuji flowpacker Alpha 8 gepresenteerd. Dijkstra Vereenigde is al meer dan 35 jaar de Fuji-dealer in de Benelux. Ondanks de lange relatie tussen de twee bedrijven blijft de presentatie van de nieuwe Alpha 8 een primeur. “We zijn vereerd dat we deze nieuwe generatie verpakkingsmachine als eerst op de Europese markt mogen brengen”, aldus Arnold Durville, Sales Director bij Dijkstra Vereenigde.

De Alpha 8 zal met zijn diverse innovaties meer betrouwbaarheid en stabiliteit voor bedrijven bieden tijdens het productieproces. Een aantal nieuwe functies en innovaties zijn daarom hier op een rij gezet.

De Fuji Flowpacker Alpha 8 is de opvolger van de Alpha 7 en heeft er diverse nieuwe functies erbij gekregen. Zo is de bediening van de machine verbeterd door een groter touch scherm van 15.6 inch. Dit betekent niet alleen een strakker design, maar is vooral bedoeld voor een gemakkelijkere bediening en meer mogelijke instellingen van de machine. De bediening is daarmee veel duidelijker en toegankelijker geworden. Omdat het scherm in veel opzichten lijkt op een tablet, kan de lay-out van het scherm ook gepersonaliseerd worden. De Alpha 8 geeft daarbij goed aan hoe een kleine storing moet worden opgelost. Wanneer je gaat wisselen van product, geeft de machine zelf aan wat er mechanisch moet worden ingesteld.

Bovendien kan er eenvoudig bekeken worden wat de prestaties van de verpakkingsmachine zijn waardoor het rendement snel zichtbaar is. De vernieuwde software maakt het uitlezen van gegevens makkelijker waardoor eventuele verstoringen beter aangepakt kunnen worden.

Naast de innovaties op het gebied van software, is het uiterlijk van de verpakkingsmachine ook veranderd. Er is hier vooral gekeken naar meer stabiliteit tijdens het draaien. Dit is zeker van belang bij hogere snelheden en daarom is onder andere het zwaartepunt bij de Alpha 8 verlaagd.

Dit zorgt er voor dat de verpakkingsmachine veel stabieler, betrouwbaarder en nauwkeuriger bij hogere snelheden is dan zijn voorganger. Dat maakt de Alpha 8 een zeer betrouwbare verpakkingsmachine die lagere onderhoudskosten zal hebben dan soortgelijke verpakkingsmachines.

De Alpha 8 beschikt net als zijn voorganger over een noodstopcircuit om veiligheidscategorie 3 te garanderen. Daarbij heeft de Alpha 8 nieuwe kappen gekregen bij de ketting onder machine voor een nog hogere veiligheid op de werkvloer.

De kappen zijn efficiënt te verwijderen en zorgen er voor dat de machine beter schoongemaakt kan worden. Samen met een kantelbare seal unit is de nieuwe Fuji hygiënischer en eenvoudiger om te onderhouden.

“Wij leveren duurzame Fuji verpakkingsmachines van hoge kwaliteit die ook veiligheid en hygiëne bieden bij het verpakken van uw producten”, zo laat Dijkstra Vereenigde weten.

Kijk voor meer informatie op www.dijkstra.net.