HomeThema'sEmpack Den Bosch 2017Dijkstra Vereenigde laat nieuwste innovaties zien op Empack

Dijkstra Vereenigde laat nieuwste innovaties zien op Empack

Dijkstra Vereenigde is ook dit jaar weer aanwezig op Empack, die deze keer in Den Bosch zal worden georganiseerd. De divisie Verpakkingen zal samen met de divisie Verpakkingsmachines de stand delen. Zoals gebruikelijk laat Dijkstra Vereenigde de nieuwste innovaties op het gebied van zijn verpakkingen zien.

Buisglas

Meestal worden glazen flessen en potten geproduceerd via het vormglas productieproces. Binnen de productgroep Farmacie worden de mogelijkheden in buisglas steeds uitgebreider: buisglas vials met schoef-, krimp- en snap-on monding, chromatografie vials, tablet tubes of parfum samples, verkrijgbaar in eerste, tweede en derde hydrolytische klasse in helder en bruinglas. Diameters van 8 tot 34 mm kunnen worden gecombineerd met lengtes van 25 tot 150 mm, met een volume van 0,5 tot 60 ml.

Personalisering van verpakkingen

Er is een toenemende vraag naar de personalisering van de verpakkingen. In plaats van een investering in gietijzeren vormen voor een eigen glazen fles of pot, is het mogelijk om een (standaard) fles of pot van een embossing door middel van reliëf-bedrukking te voorzien. Een relief bedrukking is mogelijk in verschillende kleuren, bij kleine aantallen en tegen relatief lage kosten. Op Empack zullen diverse modellen gepresenteerd worden.

Nieuwe sausflessen

Dijkstra Vereenigde heeft zijn assortiment sausflessen uitgebreid met twee interessante modellen. De 250 ml fles met verplast monding wordt veelvuldig gebruikt voor het afvullen van Oosterse producten als woksaus, ketjap en sojasaus. Vanaf heden is deze fles leverbaar vanuit het magazijn te Lelystad. Tevens kan Dijkstra Vereenigde een passende verplastdop aanbieden. Ook nieuw in het assortiment is de 300 ml sausfles met een twist-off 43 monding. De lange hals is kenmerkend voor een sausfles en maakt deze daarom uitermate geschikt voor bijvoorbeeld woksauzen, dressings en ketchup. Beide modellen zullen worden gepresenteerd tijdens Empack.

Kunststof emmers

Nieuw in het assortiment bij Dijkstra Vereenigde zijn BPA vrije kunststof emmers geschikt voor de levensmiddelenindustrie. De emmers kenmerken zich door zeer gebruiksvriendelijke sluitmethode waarbij de gebruiker de deksel makkelijk kan openen door middel van een beweegbare lip die aan de deksel bevestigd zit. Daarnaast sluit de deksel zeer nauw af.

Empack Den Bosch 2017 – Stand B305

Kijk voor meer informatie op www.dijkstra.net.