HomeMachinesAandrijven en besturenDigitale informatieborden bevorderen efficiëncy bij SHC

Digitale informatieborden bevorderen efficiëncy bij SHC

shc-digitale-infoborden

Sinds maart 2011 is het machinepark van verpakkingsproducent Schut Hoes Cartons (SHC) te Eerbeek uitgerust met digitale informatieborden die een schat aan informatie opleveren ter bevordering van de efficiëncy. Naast real-time informatie over de status van de machine verschaffen de borden, als extra dimensie, inzicht in de efficiëncy en stellen zij de operators in staat om eventueel bij te sturen. Zodoende kunnen zij ervoor zorgen dat de verpakkingen alsnog binnen de geprecalculeerde normsnelheden worden geproduceerd.

shc-logoAlnaargelang de prestatie wordt het efficiëncypercentage in rood of groen weergegeven. Zolang het percentage groter of gelijk is aan 100% wordt dit in het groen weergegeven, zakt het percentage onder de 100% dan verandert de kleur in rood. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de voor een ieder duidelijk zichtbare groene of rode signaleringslamp bovenop de borden.

Door de borden te koppelen aan het shopfloorsysteem (bewakingssysteem ten behoeve van de voortgang in de productie) heeft men bovendien direct inzicht in onder andere de Overall Equipment Effectiveness en de trend over een bepaalde periode.

Een maand na introductie stelt SHC dat het tonen van de informatie aan de operators al zichtbaar is in de prestaties van de diverse afdelingen, waardoor niet alleen efficiënter wordt geproduceerd maar ook de planbetrouwbaarheid is toegenomen.

Kijk voor meer informatie op www.shc.nl.