HomeMachinesPrimair verpakkenDiepvriesproducenten stappen over op verpakkingen van papier

Diepvriesproducenten stappen over op verpakkingen van papier

De Duitse voedselproducenten Frosta en Iglo lanceren dit jaar hun nieuwe diepvriesverpakkingen. De bedrijven willen hun verpakking nog duurzamer maken en zijn daarom van plan om meer papier te gebruiken, te besparen op plastic materialen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zo introduceerde producent van diepvriesproducten Frosta begin dit jaar diepvriesverpakkingen van papier. Voortaan moeten de plastic zakken die voorheen werden gebruikt voor alle diepvriesproducten van het bedrijf, worden vervangen door een speciale zak van 100 procent papier. Deze nieuwe diepvriesverpakking is niet gebleekt of gecoat en vervangt vanaf januari van dit jaar geleidelijk de huidige plastic verpakkingen.

Het Duitse voedingsbedrijf Iglo viert het 50-jarig jubileum door de populaire diepvriesvis op de markt te brengen in een verpakking die volledig vrij is van PE en aluminium. Het hittebestendige oppervlak lijkt op bakpapier en is gemaakt van meer dan 95 procent karton. Het kan worden gebruikt om voedsel in de oven en ook in de magnetron te bereiden. Bovendien kan de verpakking worden weggegooid met ander oud papier en is deze volledig recyclebaar.

www.interpack.com