HomeNieuwsBedrijven en personenDHL en Monta bundelen krachten en geven groeiambities een impuls

DHL en Monta bundelen krachten en geven groeiambities een impuls

DHL Supply Chain, onderdeel van de Deutsche Post DHL Group, heeft aangekondigd dat het een meerheidsbelang heeft genomen in de Nederlandse e-commercespecialist Monta. Beide bedrijven zetten in op een sterk partnerschap teneinde kleine en middelgrote webshops op het gebied van e-fulfilment en online verkoop te ondersteunen. Door de internationale uitrol van Monta’s logistieke diensten zal DHL beter kunnen inspelen op de specifieke behoeften van het MKB en kleinere webshops en zal Monta zijn snelgroeiende klanten beter kunnen bedienen.

Monta, dat werd opgericht in 1999, is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste dienstverleners op het gebied van e-commerce en e-fulfilment in Nederland. Het bedrijf met 1000 medewerkers en 14 fullfilmentvestigingen verwerkte in 2021 12 miljoen e-commerce-orders en realiseerde een jaaromzet van 100 miljoen EUR. Monta ondersteunt momenteel ongeveer 1500 snelgroeiende kleine en middelgrote webshops en e-sellers met een scala aan op software gebaseerde fulfilmentdiensten en software voor magazijnbeheer.

“Monta met zijn toegewijde team van 1000 logistieke specialisten heeft een sterke positie in de e-commercemarkt. Het bedrijf werkt met beproefde processen en heeft een voortreffelijke staat van dienst als het gaat om de groei van klanten door toepassing van strategische geavanceerde technologieën zoals AI, Data Science and collaboratieve robotica. Monta, dat streeft naar internationale groei, is voor ons dan ook een perfecte match. Wij zullen vasthouden aan de huidige gewaardeerde mogelijkheden, expertise en cultuur van Monta en deze verder ontwikkelen zodat wij in het snelgroeiende e-commercesegment voortreffelijke klantgerichte oplossingen kunnen aanbieden”, aldus Oscar de Bok, CEO van DHL Supply Chain.

DHL met zijn wereldwijde en Europese activiteiten en de expertise op het gebied van het standaardiseren en het schalen van logistieke processen zal Monta’s optimale en flexibele logistieke expertise in e-fulfilment voor kleine en middelgrote ondernemingen snel complementeren. De klanten van DHL en de bestaande klanten van Monta zullen profiteren van het beste van twee werelden – de ondernemersgeest van Monta die tekenend is voor hun manier van zakendoen, en de sterke internationale expertise, infrastructuur en netwerk van DHL Supply Chain.

“Wij willen ons succesvolle bedrijfsmodel ook buiten Nederland uitrollen zodat onze klanten ook internationaal kunnen uitbreiden. Monta heeft recentelijk de eerste stappen over de grens gezet, wat bij diverse klanten al heeft geresulteerd in internationale groei. De huidige transactie zal deze ontwikkeling verder versnellen. Voor onze mensen betekent deze overeenkomst ook carrièrekansen op de lange termijn. Wij werken al een groot aantal jaren met DHL en qua bedrijfscultuur passen de twee bedrijven prima bij elkaar. Ik kijk ernaar uit hoe de teams van Monta en DHL Supply Chain deze samenwerking invulling zullen geven”, vertelt Edwin van der Ham, eigenaar en CEO van Monta.

“Deze plannen zijn tekenend voor ons streven om onze e-commerce-activiteiten in Europe uit te breiden en onze klanten onverminderd de beste oplossingen voor fulfilment te bieden. Dankzij dit krachtige partnerschap met Monta zullen wij nog beter kunnen voorzien in de vraag van kleine en middelgrote e-commerceklanten. Ik verheug me op de wederzijdse samenwerking in de komende jaren”, aldus Hendrik Venter, CEO DHL Supply Chain EMEA.

DHL Supply Chain biedt klanten complete oplossingen op het gebied van logistiek en datamanagement voor het beheer van hun toeleveringsketen en e-commerceactiviteiten. Duurzaamheid en servicekwaliteit staan daarbij centraal. Het wereldwijde netwerk van supplychainspecialisten en de grote expertise op lokaal niveau zijn belangrijke troeven van het bedrijf. Bij de magazijnen en transportbedrijven van DHL Supply Chain in Europa werken 30.000 logistieke professionals.

www.monta.nl