HomeNieuwsVerpakkingenDesch verovert de markt met succesvolle investering in circulaire merken

Desch verovert de markt met succesvolle investering in circulaire merken

‘De nieuwe duurzame standaard’, zo noemt Desch het zelf. De kunststof potten voor de tuinbouwsector van de jonge, toekomstgerichte merken Recover en D-TectPlus zijn niet alleen gemaakt van gerecycled plastic maar ook zelf recyclebaar. En beide volledig Cyclos-HTP gecertificeerd.

Desch heeft het merk Recover geïntroduceerd in 2019, D-TectPlus werd afgelopen voorjaar gelanceerd. Het Duitse keuringsinstituut Cyclos-HTP heeft beide merken gecertificeerd. Ze zijn nIR-detecteerbaar en dat zorgt ervoor dat ze tijdens de verwerking van plastic afval effectief uit de afvalstroom worden gescheiden. De potten kunnen zo eenvoudig worden gerecycled tot een nieuw plastic product. De nieuwe norm voor duurzaamheid is hiermee een feit.

De Recover-potten worden gemaakt van plastic consumentenafval. De producten van D-TectPlus worden gemaakt van post-industrieel recyclaat: plastic afval dat afkomstig is van andere plastic verwerkende bedrijven.

De productie bij Desch draait voor beide merken op volle toeren. De Recover thermovorm potten zijn inmiddels verkrijgbaar in 6 kleuren, de potten van D-TectPlus in maar liefst 14 kleuren. En daar komen steeds meer kleuren bij.

De nieuwe duurzame standaard breidt zich ook uit naar andere producten van Desch. De PS plantentrays worden steeds vaker gemaakt van Recover in de kleur grijs, waarmee ook dit product volledig circulair kan zijn. Ook in de productielocaties van IPP en Epla wordt Recover geproduceerd. De decoratieve spuitgiet-bloempotten van Epla zijn leverbaar in Recover-kwaliteit, in maar liefst 20 aantrekkelijke kleuren. De toegevoegde waarde die Epla biedt aan de plant krijgt daarmee een krachtig nieuw ingrediënt: duurzaamheid.

Desch streeft al sinds de start van de onderneming naar duurzame producten. De eerste lichtgewicht thermovorm bloempotten, die op de markt kwamen ter vervanging van de zwaardere spuitgiet potten, werden gemaakt van afval van plastic verwerkende bedrijven. Deze lichte potten hadden ook toen al een bodem met een uitgekiende vormgeving voor een optimale groei van wortels en plant. Ze werden zodanig geproduceerd dat ze zonder problemen geautomatiseerd konden worden verwerkt bij de kweker.

www.desch.nl