HomeMachinesAandrijven en besturenDelta Robot SDR 100: Hoge snelheid en grote precisie

Delta Robot SDR 100: Hoge snelheid en grote precisie

sigmacontrol-robot-1

De SIGMATEK Delta Robot SDR 100 is ontworpen voor Pick & Place toepassingen in de verpakkings-, handling- en assemblage industrie. De robot excelleert door zijn nauwkeurige bewegingen met een hoge snelheid. Met een payload tot 1000gr opereert de robot met een werkbereik binnen een straal van 1100 mm en een hoogte van 400 mm. De 3-assige robot kan desgewenst worden uitgebreid met een telescopische as voor rotatie bewegingen van de grijper.

sigmacontrol-logoEenvoudige programmering en comfortabele bediening

Het mobiele HGT bedieningspaneel van SIGMATEK voert alle besturingsfuncties van de robot uit, zoals de gripper  en de gehele omtrek, zoals bijvoorbeeld voor transportbanden. Tegelijkertijd biedt het bedieningspaneel een comfortabele gebruikersinterface voor de robot.

Doordat een enkelvoudige controller robotica, motion, logic,HMI, communicatie en een koppeling naar vision integreert, worden de nadelen van conventionele robot besturingssystemen zoveel mogelijk geëlimineerd. Een krachtige CPU wordt gebruikt voor de besturing van het systeem, alle i/o's en de servo-drives. Door de hoge performance is het zelfs mogelijk  verschillende machines te besturen en tegelijkertijd de complexe transformatie coördinaten voor de robot delta in real-time te berekenen.

Het traject wat de robot doorloopt wordt vooraf gedefinieerd in de vorm van lineaire, circulaire, trapsgewijs of Point-to-Point-bewegingen. Blending is ook mogelijk. In de “conveyor-tracking mode”, pakt de SDR-delta robot producten uit getimede of continu aangedreven banden op.

sigmacontrol-robot-2

Als men ook kijkt naar de mogelijkheden die ontstaan door gebruik van het uniforme Safety concept, worden de voordelen van een geïntegreerde systeemarchitectuur direct duidelijk. Merkgebonden en dure robot besturingen zijn niet langer vereist. Deze integratie leidt ook tot uniforme programmering en een vermindering in onderhoudskosten.

Delta Robot SDR100 Technische Data

  • Payload: 1000 g
  • As-mogelijkheden: 3 + 1 (rotatie-as optioneel)
  • Werkbereik hoogte: 400 mm
  • Werkbereik diameter: 1100 mm
  • Pick & Place snelheid: tot 150 cycli/min
  • Maximum snelheid: 10 m/s
  • Maximum acceleratie: 100 m/s2
  • Nauwkeurigheid positie: ± 0.05 mm
  • Nauwkeurigheid hoek: ± 0.1 °
  • Gewicht: 65 kg

SigmaControl

Met ruim 20 jaar ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als SIGMATEK, COPA-DATA, KEBA en IQ-Automation voor de Benelux. De uitgebreide kennis van zaken op met name Motioncontrol gerelateerde oplossingen en de klantgerichte aanpak leiden tot de kostenbesparende oplossingen die de sleutel zijn tot uw succes.

SIGMATEK

In 1988 is in Lamprechtshausen bij Salzburg SIGMATEK opgericht. In de nu bijna 20 jarige geschiedenis hebben vele innovatieve ontwikkelingen tot evenveel baanbrekende besturingsoplossingen geleid. SIGMATEK ontwikkelt en produceert hardware zoals besturingssystemen, PLC’s, Motion Controllers, Servosystemen, Visualiseringunits en Industriële PC’s. Ook de bijbehorende Software zoals programmering- en servicetools komen uit de R&D van SIGMATEK. De afgelopen jaren is een onstuimige groei de reden geweest tot 2 keer toe de faciliteiten te verdubbelen. Momenteel werken er ca.300 hooggekwalificeerde medewerkers. Innovatie, hoge kwaliteit, Europese productie en service zijn maatgevende voor het succes van SIGMATEK.

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.