HomeAanbodNiet-primair verpakkenDe Wit Schijndel breidt uit met CVP Impack van Sparck Technologies

De Wit Schijndel breidt uit met CVP Impack van Sparck Technologies

Het distributiecentrum van De Wit Schijndel is uitgebreid met een CVP Impack inpakmachine van Sparck Technologies. De installatie van het automatische verpakkingssysteem moet het verpakken en verzenden van het toenemend aantal online bestellingen duurzamer en efficiënter maken.

Het familiebedrijf, al meer dan 70 jaar gevestigd in Schijndel, heeft een uitgebreid assortiment met een enorme variatie in producten, gericht op het actieve buitenleven. Met de implementatie van de CVP Impack zet De Wit een nieuwe stap in haar ambitie om een voorstrekkersrol in te nemen als Europa's meest complete en duurzame retailer van outdoor- en kampeerartikelen.

Yvonne de Wit, eigenaresse en CEO van De Wit Schijndel licht toe: “Het traditionele buitenseizoen is al lang niet meer voorbehouden aan de zomermaanden. Met sport-, kampeer- en tuinartikelen bedienen we een brede markt en kennen alle seizoenen een piek in bestellingen.” De Wit Schijndel zag daarnaast ook een enorme groei in het aantal bestellingen dat via de online shop werd geplaatst. Yvonne de Wit: “Om de groei bij te kunnen blijven benen hebben we daardoor goed moeten kijken naar hoe we onze e-fulfilment konden optimaliseren.”

Wanneer er veel verschillende soorten en maten producten in grote hoeveelheden verpakt moeten worden, en dan ook nog zo duurzaam mogelijk, is een verpakkingsmachine een goede oplossing. Die werd gevonden in de CVP Impack van Sparck Technologies uit Drachten. Deze volautomatische verpakkingsoplossing meet in 3D de afmetingen van iedere order en snijdt vervolgens een doos op maat uit een strook eindeloos karton. Deze verzenddoos wordt vervolgens geheel automatisch om de order heen gevouwen, dichtgeplakt en middels een label verzendklaar gemaakt.

Yvonne de Wit vervolgt: “Circa 70% van de online orders kan via de CVP Impack verpakt worden. Het inpakproces verloopt hierdoor vele malen sneller dan handmatig verpakken en het systeem neemt met een doos op maat ook de frustratie weg van online bestellingen in te grote dozen.” De Wit Schijndel verwacht zo'n 35% op het verzendvolume te kunnen besparen wat naast een kostenreductie ook resulteert in minder vrachtwagens op de weg.

Arnoud Koopmans, Manager Sales bij Sparck Technologies, is zeer verheugd met de levering van de CVP Impack aan De Wit: “In de groeiende wereld van online bestellingen neemt de aandacht voor efficiënt én duurzaam verpakken alsmaar toe. We zijn blij De Wit Schijndel te kunnen helpen in het verwezenlijken van haar groeiambities.” De CVP Impack is in december 2021 in gebruik genomen in het centrale warehouse in Schijndel.

www.sparcktechnologies.com