HomeNieuwsDe twaalf coolste productverpakkingen

De twaalf coolste productverpakkingen

productverpakkingen

Janice Kirkpatrick is grafisch designer en mede-oprichter van het Schotse designbureau Graven Images. In haar boek New Packinging Design toont ze tachtig bijzondere productverpakkingen. Alle producten omvatten uiteraard een verpakking, dit om de producten te behouden, beschermen en promoten. Vanwege de huidige eisen aan verpakkingsmaterialen, moeten ontwerpers met innovatieve oplossingen komen die ook nog eens duurzaam zijn.

Het boek van Janice Kirkpatrick laat zien hoe daar mee om wordt gegaan. In totaal worden er tachtig creatieve en innovatieve productverpakkingen getoond. Fastcompany lichtte de twaalf coolste uit.

Rijstcontainer

Pepe Gimeno ontwierp deze rijstcontainers voor het merk Sivaris. De container is door zijn vorm erg sterk en er wordt minder materiaal gebruikt dan bij een normale verpakking.

Tas met een statement

Met dee tassen van Thorjorn maak je een statement. De tas is vervaardigd van duurzaam materiaal.

Audio magazine

Byron Kalet kwam met een design voor een audio magazine, genaamd Journal of Popular Noise. Opgevouwen lijkt het op een platenhoes, opengeklapt is het een magazine met meerder vinylplaten.

Ecopod

De doodskist van Hazel Selina heet Ecopod. Zoals de naam doet vermoeden is het vervaardigd van duurzaam materiaal, het is namelijk gemaakt van papier-maché.

Nike windbreaker

De tas van Zak Klauck is gemaakt van gerecycled karton. Deze tas is gebruikt door Nike, je kreeg deze tas bij aankoop van een limited-edition Nike shirt en windbreaker.

Een geheel overzicht is te zien op de website van Fastcompany.

Bron: Idealize