HomeNieuwsDe Paktaks nu en volgend jaar

De Paktaks nu en volgend jaar

De komst van de Verpakkingenbelasting is gepaard gegaan met veel rumoer. De maatregel heeft ook blootgestaan aan felle kritiek, maar werd niettemin een feit. In het begrotingsjaar 2010 hoopt de regering ruim € 300 miljoen te innen via de verpakkingenbelasting. Maar wat is nu de toekomst van de verpakkingenbelasting? Hoe gaat het verder?

Wie ook met die vraag worstelt kan op maandag 14 september terecht bij het Nederlands Verpakkingscentrum in Gouda, dat er dan een middagseminar aan wijdt. Tijdens dit ‘actualiteitencollege' over ‘De toekomst van de Verpakkingenbelasting' gaan Karen Pennings en Alfred Kers van BDO CampsObers Belastingadviseurs de Paktaks van verschillende kanten belichten. Ze hebben al veel ervaring opgedaan met het adviseren van ondernemingen die de verpakkingenbelasting moeten betalen.

Tijdens het actualiteitencollege gaan zij in op vragen als:

  • Hoe ziet de belastingheffing er uit voor 2010 en wat is de toekomst van de verpakkingenbelasting?
  • Hoe relevant is de grondslag eigenlijk voor de beoogde niet-financiële doelstellingen, met name het verbeteren van het milieu?
  • Wordt de grondslag veranderd en daarmee de heffing per soort verpakkingsmateriaal?
  • Welke brancheregelingen zijn er en welke is het voordeligst?
  • Waarvoor worden de opbrengsten gebruikt en wat is er bekend over de milieu-effectiviteit van de gedane uitgaven, bijvoorbeeld in het kader van de ‘Plastic heroes’?

Deelname kost voor niet-leden van het NVC € 155,-.