HomeNieuwsDe nieuwe Videojet 1610: 24/7 coderen op hoge snelheid

De nieuwe Videojet 1610: 24/7 coderen op hoge snelheid

videojet

De nieuwe Videojet 1610 kleinkarakter inkjetprinter levert een perfecte uptime bij hoge snelheids applicaties en stelt de klant in staat grotere volumes, in korte tijd te coderen. De Videojet 1610 is het derde product in de Videojet 1000 lijn en is in staat om tot 5 regels in hoge resolutie te coderen. Daarnaast kan de 1610 een lijnsnelheid bereiken tot 293 meter per minuut. De 1610 is ontworpen voor productielijnen die tot 7 dagen per week, 24 uur per dag moeten kunnen draaien.

videojetMet een codeercapaciteit tot 24/7 en een groter onderhoudsinterval, is de 1610 uitermate geschikt voor productielijnen die op hoge snelheid draaien, zoals in de drank-, blik- en voedselindustrie.

Besparing op kosten en onderhoud

De printer is voorzien van een IP65 stof- en vochtbescherming, die superieure bescherming biedt tegen omgevingsinvloeden en heeft geen perslucht nodig. De 1610 beschikt over een nieuw zelfreinigend printkopontwerp, die een maximale uptime levert. Waar traditionele printers de vervuiling van de inkt opbouwen, waardoor ze nog weleens uitvallen; levert de 1610 met de nieuwe printkop langdurige prestaties zonder interventies en met minder onderhoud.

Smart Cartridges

Net als de andere printers uit de 1000 lijn, beschikt de 1610 over het exclusieve Smart Cartridgesysteem. Door het lezen van de microchip op de cartridge, controleert de printer of de juiste vloeistof is geïnstalleerd. Zo wordt het gebruik van foutieve vloeistoffen uitgesloten en kan solvent niet per ongeluk met inkt verwisseld worden. Het Smart Cartridgesysteem is zo ontworpen dat cartridges volledig opgebruikt kunnen worden en er geen ongebruikte vloeistoffen in de cartridge achterblijven. Met dit systeem voorkomt u inktverspilling en bespaart u tijd en geld!

Hoge uptime

Het geïntegreerde inktsysteem vervangt de traditionele losse componenten, waarbij preventief onderhoud pas nodig is na 12.000 uur. In de praktijk komt dit bij hoge snelheids applicaties neer op ongeveer 18 maanden productietijd. Het vervangen van de core geeft geen vervelende afvalresten en inktresten en is door een Videojet servicemonteur eenvoudig en snel uit te voeren. Met de ingebouwde countdown meter, weet u ook precies wanneer de core vervangen dient te worden.

Met het vernieuwde solvent terugwinsysteem op de 1610 bespaart u op het solventgebruik, waarbij vloeistofwissels langer uit kunnen blijven en u een hogere uptime realiseert. Ook dit systeem helpt u om efficient met vloeistoffen om te gaan en is gunstig voor het milieu en het besparen van kosten.

Gebruiksvriendelijk en flexibel

De 1610 is met zijn geavanceerde technologie eenvoudig binnen een bestaande productielijn te integreren. Met de USB-poort kunt u printopdrachten uitvoeren en berichten laden. De 1610 biedt ook Ethernet connectiviteit voor diagnostiek en besturing op afstand, middels het Clarisoft/Clarinet softwarepakket. Troubleshooting is eenvoudig uit te voeren, door simpelweg de knop op de operator interface in te drukken.
Na deze handeling zal er een pop-up scherm verschijnen en het probleem in kaart brengen, om de operator vervolgens te assisteren bij het op te lossen ervan.

Voor meer infomatie:
Videojet Technologies B.V.
Techniekweg 26
4143 HV Leerdam
T (0345) 63 65 00
F (0345) 63 32 13
www.videojet.nl
info.nl@videojet.com