HomeDossiersDuurzaamheidDe Korrel Consultancy ontwikkelt praktische tool voor beoordelen milieu-impact verpakkingen

De Korrel Consultancy ontwikkelt praktische tool voor beoordelen milieu-impact verpakkingen

Wellicht heeft u zelf, uw klanten of uw eigen organisatie al eens de wens geuit om de milieu-impact van de door uw bedrijf op de markt gebrachte verpakkingen te beoordelen. De Korrel Consultancy heeft hiertoe de praktische Tool Duurzaam Verpakken ontwikkeld om dit nu echt eens te gaan aanpakken.

In een eenvoudig in te vullen Excel bestand voert u uw eigen primaire verpakkingen in. U kiest de manier van omverpakken en het systeem berekent het totaal gewicht en de CO2 uitstoot. Ofwel de carbon footprint! De milieuscore van de verpakkingen in deze Tool is gebaseerd op de dominantie van twee thema’s namelijk de CO2 uitstoot (broeikaseffect) en finaal afval.

De Korrel Consultancy introduceert hiertoe service module KSM Verpakken. De aanschaf hiervan geeft u toegang tot de Advies helpdesk, korting op de minicursus verpakkingstoepassingen (april 2013) en kosteloos bijwonen van de voorlichtingsbijeenkomst van 7 februari. En meldt u zich nog deze winter aan dan ontvangt u tevens gratis de handige Tool Duurzaam Verpakken.

De Korrel Consultancy helpt bedrijven praktisch op weg met de ‘dagelijkse' verpakkingsvragen en draagt verpakkingsideeën en creatieve oplossingen aan voor de toekomst. Creativiteit, (verpakkings)techniek, vindingrijkheid, materiaalkennis en inzicht in de gehele verpakkingsketen maakt De Korrel Consultancy een waardevolle partner om kosten te besparen en duurzaam te verpakken.

Bezoekt u de vernieuwde website van De Korrel Consultancy (www.korrel.nl) voor informatie over:

  • 2-daagse Introductiecursus verpakkingstoepassingen (16+18 april 2013);
  • Advies & Helpdesk KSM Verpakken, € 195,- Inclusief VB! (punt 3);
  • Voorlichtingsbijeenkomst (VB): Afvalbeheersbijdrage en nieuwe situatie 2013, ILT(brief), tarieven, wel/geen verpakking, Besluit, duurzaam kosten besparen en wetgeving/handhaving op 7 feb.2013 (Omgeving Utrecht, van 14.00 tot 16.00 uur);
  • Tool Duurzaam Verpakken, bepaalt de milieu-impact/carbon footprint van uw verpakkingen. Bent u in bezit van KSM Verpakken dan is dit (tijdelijk)gratis!

Voor meer informatie:
Wil Nijssen
De Korrel Consultancy
Hogeweg 19
1911 GB Uitgeest
T +31 (0)251 314 368
F +31 (0)251 312 370
www.korrel.nl
info@korrel.nl