De Koningh voegt inkjetprinters van Matthews toe aan assortiment

Matthews Marking Systems is een marktleider op het gebied van industriële drop on demand (DOD) inkjetprinters in de wereld. Vooral gerenommeerd om de duurzaamheid en betrouwbaarheid van haar systemen in zware industrieën, zoals hout, beton, kunststof, staal en bulk. Voor de verdere groei in Nederland is gekozen voor De Koningh Coding & Labeling als exclusieve distributeur van haar machines, inkten en onderdelen. “Wij waren op zoek naar een professionele partij die met 24/7 dienstverlening onze eindgebruikers kan ondersteunen”, aldus Thomas Ferenczy, Sales Directeur van Matthews Marking Systems.

Producten en verpakkingen worden in productie altijd voorzien van extra informatie. Denk hierbij aan productgegevens, logistieke data, barcodes, logo’s of afbeeldingen. Om deze variabele informatie op ieder product of verpakking te krijgen maken producenten gebruik van een codeersysteem of etiketteermachine. In zware industriële omgevingen gaat dit veelal om een grootkarakter DOD inkjetprinter of hoge resolutie inkjetprinter. Deze systemen van Matthews zijn specifiek ontwikkeld voor de zware industrie. Dat vraagt om onverwoestbare printkoppen en duurzame machines die tegen een stootje kunnen. Juist de aspecten waar de inkjet printers van Matthews in uitblinken.

De productrange van Matthews bestaat uit drie soorten inkjet printers: V-serie, L-serie en T-serie. De Matthews V-serie is een grootkarakter DOD inkjetprinter voor industriële toepassingen. Met lage resolutie worden teksten, logo’s, barcodes en afbeeldingen op allerlei producten en verpakkingen geprint. Is er een printafdruk van hoge resolutie gewenst, dan heeft Matthews twee keuzes. Allereerst de Matthews L-serie die werkt met verwisselbare inktcartridges. Of anders de Matthews T-serie waarbij in één boodschap de grijswaarde per object te bepalen is. Daarnaast werkt Matthews met een universeel automatiseringsplatform, genaamd MPERIA. Deze software maakt het mogelijk om met één controller alle opdrachten te beheren voor diverse printsystemen aan de productielijn. Kortom, onverwoestbare machines en software die hun kracht hebben bewezen in de wereldwijde industrie.

Als exclusieve distributeur van Matthews kan De Koningh Coding & Labeling nieuwe markten benaderen. “De toevoeging van Matthews inkjetprinters aan ons assortiment biedt enorme kansen”, aldus algemeen directeur Bert-Jan Dijk. “Op het gebied van coderen en etiketteren zijn wij de grootste leverancier in de Benelux. Met ruim vijftig jaar ervaring kennen wij iedere uitdaging in ons vakgebied en bieden wij altijd de juiste totaaloplossing. Onze machines ondersteunen dagelijks producenten in de voedingsindustrie, brouwerijen, chemie, farmacie en industrie. Met de inkjetprinters van Matthews kunnen we nog specifieker voldoen aan de codeerwensen van onze klanten in de zware industrie. De eerste Matthews installaties zijn al een groot succes en er komen steeds meer aanvragen binnen. Vandaar dat de exclusiviteit van Matthews machines, inkten en onderdelen voor ons zeker nieuwe deuren heeft geopend. Vanzelfsprekend zijn alle huidige Matthews gebruikers ook van harte welkom.”