HomeNieuwsDe Koningh toont zeer geavanceerde kleinkarakter inkjetprinter

De Koningh toont zeer geavanceerde kleinkarakter inkjetprinter

koningh-1

De Koningh Coding & Labeling introduceert de meest geavanceerde kleinkarakter inkjetprinter van Linx met een geweldige reeks aan features, die het risico van onvoorziene uitgaven sterk terugdringt. Met deze nieuwe printer wordt er tegen de laagst mogelijke operationele kosten storingsvrij gecodeerd, met een minimale stilstand tot gevolg. De reeks aan nieuwe features bestaat o.a. uit het dynamisch aanpassen van het service interval, om er zeker van te zijn dat de klant alleen betaalt voor het hoognodige onderhoud.

De FullFlush™ printkop zorgt ervoor dat deze automatisch volledig wordt gereinigd. Daarnaast is er een SureFill™ systeem, dat voorkomt dat de verkeerde inkt en solvent wordt bijgevuld. En met de bijgeleverde QuickSwitch™ software wisselt u storingsvrij van boodschap. Kortom, allerlei nieuwe snufjes die het nog gemakkelijker maken het systeem zonder problemen draaiende te houden, zodat men zich kan richten op die delen in het productie- en verpakkingsproces, waar veel aandacht aan gegeven moet worden.

Voor veel bedrijven spelen de bedrijfskosten een belangrijke rol  bij het inkoopproces. Niet alleen de aanschafprijs, maar ook de bijkomende of onvoorziene kosten zoals operationele- en onderhoudskosten. De Linx 7300 is speciaal ontworpen om deze zorgen te beperken tot een minimum. Aangezien de servicekosten vaak één van de belangrijkste oorzaken van hoge onvoorziene kosten zijn, kan met de Linx 7300 het service interval per klant worden afgestemd op de specifieke omgevings- en gebruiksfactoren. Intervallen van maar liefst 6000 uur zijn hierbij mogelijk.

Preventief onderhoud is minimaal en, in tegenstelling tot andere printers in de markt, hoeven er geen dure inktmodules verwisseld te worden. Ook is het niet nodig het inktreservoir te wisselen tussen de servicemomenten, een andere onvoorziene kostenpost bij andere codeersystemen.

Een andere doelstelling van Linx is het terugdringen van de kosten voor supplies. De standaard Linx 7300 is bijzonder zuinig in het solvent gebruik, maar voor de grote gebruikers die volcontinue produceren adviseert Linx  de Linx 7300 Solver. Deze is in staat het solventgebruik terug te dringen tot 40% door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde software die ‘thinks as it inks’.

koningh-3
Het team van De Koningh Coding & Labeling op de beurs Fresh Rotterdam.

Om stilstand door te bestrijden, maakt de Linx 7300 gebruik van het FullFlush™systeem, welke ervoor zorgt dat de printkop automatisch en grondig gereinigd en gedroogd wordt na iedere stilstand. Het resultaat hiervan is dat er maar maandelijks 1 keer écht gereinigd hoeft te worden, in contrast met andere printers die gedurende de dag/productie meerdere keren stilstaan omdat ze gereinigd moeten worden.  Linx schat dat klanten door dit FullFlush™ systeem het eerste jaar 1 week productietijd winnen ten opzichte van de systemen die dagelijks gereinigd dienen te worden.

Tevens  wordt de reinigingstijd ook verkort door de RVS omkasting, die ervoor zorgt dat eventuele vloeistoffen van de printer lopen in plaats van er in. Het SureFill™systeem moet ervoor zorgen dat het niet mogelijk is de verkeerde inkt/solvent te gebruiken, wat kan leiden tot uitval en reparaties.

Codeerproblemen drukken behoorlijk op de winstgevendheid, als ook recalls of hercoderen. De Linx 7300 omvat QuickSwitch™ software, welke ervoor zorgt om snel en makkelijk van boodschap te wisselen door het scannen van een barcode op een werkorder of product. Het risico van het onjuist ingeven van een boodschap wordt tevens verkleind door de USB poort, waardoor men in staat is om probleemloos de instellingen en boodschappen van de ene naar de andere printer over te brengen.

Ook is er rekening gehouden met het feit dat gedurende de tijd, de eisen van de klant veranderen. Zo is de Linx 7300 standaard uitgerust met de mogelijkheid tot het printen van Data Matrix codes en het coderen van 3 regels. Het aantal regels kan zelfs uitgebreid worden naar 4 of 5 regels.  Een groot aantal formats is standaard inclusief logo’s en barcodes.

De Koningh Coding & Labeling, exclusief vertegenwoordiger van Linx systemen in Nederland, schat dat de besparing per printer per jaar kan oplopen tot zo’n € 3.500,- door te kiezen voor de Linx 7300 in plaats van een andere printer. De rekeningsom van de voordelen zoals minder onderhoud, minder service, minder verbruik supplies, minder storingen door SureFill™ systeem en kortere en minder risicovolle omsteltijden, maakt de Linx 7300 zeker in deze tijd een interessante keuze.

koningh-2
Reclame voor de Linx 7300 in de stand van De Koningh Coding & Labeling op Fresh Rotterdam.

De nieuwe Linx 7300 is vandaag en morgen nog van 10.00 tot 18.00 uur te bezichten in de stand van De Koningh Coding & Labeling op Fresh Rotterdam.

koningh-logoVoor meer informatie:
De Koning Coding & Labeling
Simon Stevinweg 48
6827 BT Arnhem
T (026) 384 90 40
F (026) 384 90 99
www.dekoningh.nl
sales@dekoningh.nl