HomeMachinesInspecterenDe Koningh lanceert nieuwe generatie röntgeninspectie en controleweger

De Koningh lanceert nieuwe generatie röntgeninspectie en controleweger

De Koningh Coding & Labeling is een specialist in Nederland op het gebied van coderen, etiketteren en controle & inspectie. Als trouwe exposant op de Empack komen zij dit jaar wederom met een unieke innovatie. Tijdens de beurs presenteren zij de vijfde generatie röntgeninspectie en controleweger van Pen-Tec. Deze machine kan producten nog nauwkeuriger en sneller analyseren en blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid.

Producenten kiezen bij De Koningh uit diverse totaaloplossingen om de traceerbaarheid van producten en verpakkingen te garanderen. Door het printen en toevoegen van artikelgegevens, productiedata, logistieke informatie, logo’s en afbeeldingen. Vervolgens kan met controle- en inspectiesystemen alles grondig worden geanalyseerd. Klopt er iets niet met de vooraf ingestelde waarde, dan wordt het product uitgeworpen.

Volledige productveiligheid is tegenwoordig een basisvoorwaarde en daarbij is controle en inspectie noodzakelijk. Veel productielijnen zijn dan ook voorzien van controlewegers, metaaldetectie- en röntgeninspectiesystemen. Op de Empack introduceert De Koningh voor het eerst de 5e generatie röntgeninspectie en controleweger van Pen-Tec. Deze grensverleggende innovatie spoort nog nauwkeuriger naast metalen ook andere materialen op, zoals glas, steen, pvc, siliconen en botresten.

Pen-Tec heeft bij de ontwikkeling van deze machine nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid voorop gesteld. Het compacte design is de kleinste gecombineerde röntgeninspectie en controleweger ter wereld. Uitgevoerd in roestvrijstaal IP65 en voorzien van een uiterst nauwkeurig geïntegreerd MID gecertificeerd weegsysteem. Om eenvoudig en efficiënt te kunnen werken zien operators alle parameters en data in real-time op een full colour 15” touchscreen. Bovendien is de machine volledig gereed voor Industrie 4.0 met USB, RS232 en Ethernet aansluitingen. Via twee openslaande deuren kan de röntgeninspectie en controleweger gemakkelijk worden onderhouden en schoongemaakt. Zodoende weten gebruikers dat alleen goedgekeurde producten de productielijn verlaten.

Breng dan een bezoek aan stand E107 van De Koningh Coding & Labeling. Op 80 m2 zijn alle oplossingen voor coderen, etiketteren en controle & inspectie te zien. Uiteraard staan alle specialisten u graag te woord onder het genot van een lekker drankje en hapje.

www.dekoningh.nl