HomeMachinesEtiketteren en printenDe Koningh introduceert revolutionaire gepigmenteerde inkjetprinter

De Koningh introduceert revolutionaire gepigmenteerde inkjetprinter

Linx Printing Technologies, gespecialiseerd op het gebied van coderen en markeren en leverancier van de De Koningh Coding – Labeling – Inspection, introduceert de Linx 8940 Spectrum kleinkarakter inkjetprinter. Deze printer brengt een revolutie teweeg op het gebied van printen met gepigmenteerde inkt en staat voor superieure printkwaliteit en betrouwbaarheid!

Deze nieuwe Spectrum biedt een hoog contrast bij het markeren van witte en lichtgekleurde inkten op oppervlakken zoals plastic kabels, geëxtrudeerde producten en gekleurd glas. Dit systeem is ideaal voor het coderen in veeleisende omgevingen met lijnsnelheden tot wel 10 meter per seconde. Deze nieuwe printer staat voor superieure printkwaliteit en betrouwbaarheid!

De Spectrum heeft verlengde onderhoudsintervallen tot 8.000 uur of 12 maanden. Dit is twee keer langer dan de meeste andere gepigmenteerde printers. De printer biedt daarnaast langdurige betrouwbaarheid en duurzaamheid. Hierdoor worden kosten en vertragingen voorkomen die ontstaan door onnodige stilstand van de productielijn en de daaruit voortvloeiende nabewerking of productverspilling.

Met name het PureFlow-filtratiesysteem van de printer zorgt voor ondoorzichtige afdrukken en een schonere spuitmond. Dit resulteert in consistente afdrukken van hoge kwaliteit op elk product, keer op keer. Dit terwijl de printkop slechts wekelijks gereinigd hoeft te worden, zeven keer minder vaak dan bij vergelijkbare printers. Een andere unieke eigenschap is het Spectrum Vortex®-systeem dat zwaar pigment dispergeert. De inkt wordt in de machine gemengd en garandeert zo een dekkende inkt met een hoog contrast, direct wanneer gestart wordt met printen.

De automatische reinigingsprocedure AutoFlush van Linx zorgt ervoor dat de printer niet doorgespoeld hoeft te worden. Zo blijven de printkop en de leidingen schoon en droog voor een betrouwbare start, zelfs na een maand stilstand. Samen met de robuuste gesealde printkoppen van Linx betekent dit aanzienlijk minder handmatige ingrepen, of de printer nu continu of met tussenpozen wordt gebruikt.

De Spectrum beschikt over geavanceerde functies die ideaal zijn voor toepassingen voor kabels en draden, zoals het live bewerken van berichten tijdens het printen, rollback detectie en nauwkeurige metermarkering. De mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan codes, symbolen, data, tijden, logo's en afbeeldingen te printen op een reeks materialen zorgt ook voor de flexibiliteit die de extrusie-industrie vraagt.

Dankzij de eenvoudigere gebruikersinterface is elke Spectrum eenvoudig te gebruiken in industriële omgevingen. Zo wordt de productie-uptime gemaximaliseerd. Met het Linx foutbestendige, knoeivrije cartridgesysteem zijn operators in staat de printer snel bij te vullen. Hiermee wordt het gebruik van verkeerde vloeistoffen voorkomen en kostbare reparaties en gevolgen voor de productie-efficiëntie vermeden.

www.dekoningh.nl