HomeAanbodInspecterenDe Koningh controleert verpakkingen op lekkage met FT System

De Koningh controleert verpakkingen op lekkage met FT System

Productverpakkingen controleren op lekkage? Dan zijn de lekdetectiesystemen van De Koningh de juiste oplossing. De machines van FT System zijn een in-line seal controlesystemen die controleren of producten een lekkage bevatten. Is dit het geval, dan worden deze uitgeworpen of gemarkeerd als ‘defect'. Zodoende komen defecte producten nooit bij klanten terecht.

Deze systemen maken gebruik van de infraroodtechnologie en gassensoren. Als er gaten of microgaatjes in de verpakking en/of verzegeling zitten, eventuele CO2 die uit de verpakking lekt, detecteert het systeem lekkages zonder de lijnsnelheid en/of de interne samenstelling van de gemodificeerde atmosfeer te veranderen. Zodoende verlaten defecte product verpakkingen nooit de lijn.

Met het specifieke LDS700-IoT lekdetectiesysteem van FT System is het mogelijk producten in MAP-verpakkingen te inspecteren op lekkage. Deze producten zijn zuurstofarm verpakt, ofwel: MAP-verpakt (Modified Atmosphere Packaging). Binnenin de verpakkingen worden dan gassen aangebracht, waardoor het bederf van voedingswaren langzamer gaat dan bij het verpakken met gewone lucht. Wanneer er defecten, hoe klein ook, worden geconstateerd door dit systeem, dan wordt het product afgekeurd en eventueel uitgeworpen.

Bij het constateren van een microlek geven de lekdetectiemachines realtime gegevensupdates en worden defecte verpakkingen automatisch afgewezen. Er kan dan worden gekozen om het product te laten uitwerpen. De systemen zorgen voor een kostenverlaging door product recalls te minimaliseren.

www.dekoningh.nl