HomeAanbodInspecterenDe Koningh biedt compact systeem voor lekdetectie en labelinspectie

De Koningh biedt compact systeem voor lekdetectie en labelinspectie

De voedingsindustrie stelt hoge eisen aan productkwaliteit. Logisch, want als er iets mis is dan heeft dat enorme impact. Vandaar dat productinspectie aan de productielijn uiterst nauwkeurig moet zijn. FT System heeft een unieke machine ontwikkeld die zowel lekdetectie als labelinspectie kan uitvoeren. Deze geïntegreerde oplossing controleert alle productverpakkingen op hoge snelheid met de modernste detectietechnieken en visionsystemen.

Voedingsmiddelen zitten vaak in tray, seal- of dieptrek verpakkingen om de versheid te behouden, houdbaarheid te verlengen en veilig transport mogelijk te maken. Die verpakkingen zijn goed afgesloten om de voedselveiligheid te waarborgen. Productiefouten zijn echter nooit helemaal uit te sluiten, maar wel volledig te controleren. Zeker met de gecombineerde lekdetectie en labelinspectie machine van FT System. Deze signaleert minuscule gaatjes in de folie of slechte verzegeling van sealnaden. Dit gebeurt met speciale infrarood technologie en gas sensoren. Klopt er iets niet? Dan wordt de productverpakking uitgeworpen of gemarkeerd als defect.

Het visionsysteem van FT System scant in één keer verschillende gegevens op labels. Zo controleert de geavanceerde cameratechnologie alle etiketten op aanwezigheid, volledigheid, positie en kleur. Alles om producten met foute informatie of missende etiketten eruit te halen. Alle soorten en variaties aan labels zijn te inspecteren. Zelfs gedeeltelijk of volledig transparante etiketten worden feilloos gecontroleerd. Speciale software voor tekstherkenning scant alle labelinformatie op fouten. Ook analyseert het systeem of het verpakte product voorzien is van het juiste etiket.

Veel producenten hebben ruimtegebrek aan de productielijn. Daar is goed over nagedacht bij de ontwikkeling van deze machine. Door lekdetectie en labelinspectie te combineren is complete kwaliteitscontrole vanuit één systeem mogelijk. Deze machine is zo compact dat integratie in iedere bestaande productielijn eenvoudig te realiseren is.

www.dekoningh.nl

Foto: EVMI