De Jong Verpakking in De Lier is de enige onafhankelijke Nederlandse producent van golfkartonnen verpakkingen. Het bedrijf verkoopt en levert de door haarzelf in eigen beheer geproduceerde bedrukte en onbedrukte verpakkingen zowel rechtstreeks als indirect via handelaren aan haar klanten. “Met twee golfkartonmachines, vijftien verwerkingsmachines en 350 medewerkers produceren wij 500 miljoen verpakkingen per jaar”, vertelt Raymond Segers van De Jong Verpakking. De van oorsprong sterke positie in de tuinbouw en AGF-sector is inmiddels uitgebreid met een groot verkoopaandeel in de industriemarkt. “Voor zowel food als non-food zien wij nog volop groeimogelijkheden.”

De focus van De Jong Verpakking (‘gewoon de snelste in golfkarton') geldt vanzelfsprekend ook voor de industrie. Raymond Segers: “Wij hebben een voorraad van 30 miljoen verpakkingen. Deze staan op elk moment gereed om geleverd te worden met ons eigen vrachtwagenpark. Vanuit voorraad leveren wij binnen 24 uur.” En mocht de gewenste verpakking niet op voorraad zijn bij De Jong Verpakking, dan kan het bedrijf deze dankzij haar onafhankelijke positie extreem snel produceren. “Er staat bij ons een vaste voorraad van vele duizenden tonnen papier klaar om verpakkingen te produceren. Voor ons bestaat ‘nee' niet, wij doen er alles aan om een klant verder te helpen.”

Deze aanpak heeft volgens Raymond Segers meerdere voordelen. Zo hoeft de klant geen eigen werkkapitaal in een verpakkingsvoorraad te investeren en kan het magazijn voor de eigen goederenontvangst worden verkleind. “Toch staat de verpakking door deze aanpak altijd klaar voor onze klant. Zo kan deze zonder eigen verpakkingsvoorraad de producten altijd verpakken, verzenden en factureren”, legt hij uit. Inmiddels is De Jong Verpakking een toonaangevende speler op het gebied van dubbele kartonsoorten, het gebruik van harde kartonsoorten voor transportverpakkingen, en het doorlopend aanbrengen van voorbedrukt pre-print papier dat voorzien is van scherpe flexo-bedrukkingen. Raymond Segers: “Hierin ligt echt onze kracht, een derde van alle golfkartonnen verpakkingen die wij leveren is pre-print.”

Het bedrijf levert dan ook een breed assortiment aan golfkartonnen verpakkingen aan klanten in Nederland, Duitsland, België, Engeland, Ierland, Schotland en Frankrijk tegen zeer concurrerende prijzen. Met de sterkte positie in AGF, tuinbouw en een groeiend aandeel in de industrie, ziet Raymond Segers de toekomst voor De Jong Verpakking positief tegemoet. “Dit komt ook voort uit de toegenomen focus vanuit de markt op duurzaam verpakken”, vertelde hij in een eerder artikel op Pack Online.

www.dejongverpakking.com