HomeNieuwsBedrijven en personenDe Jong Verpakking viert officiële opening moderne golfkartonfabriek

De Jong Verpakking viert officiële opening moderne golfkartonfabriek

Van 17 tot 20 januari vierde De Jong Verpakking by Stora Enso uit De Lier de officiële opening van haar duurzame en hypermoderne productiefaciliteit. Gedurende deze dagen kregen klanten, relaties en familieleden van medewerkers de unieke kans om een kijkje te nemen in de gloednieuwe productieomgeving.

Voor wie het nog niet wist: De Jong Verpakking is een toonaangevende golfkartonproducent die verpakkingsoplossingen levert aan diverse sectoren zoals AGF, industrie, horticultuur en e-commerce. Door de groeiende vraag naar golfkarton en de behoefte aan extra capaciteit werd besloten om de bestaande fabriek uit te breiden met een nieuwe productiefaciliteit. In 2020 werd een begin gemaakt aan de werkzaamheden, met de sloop van een hal op het oude veilingterrein.

Dit groeide uit tot de constructie van de modernste golfkartonfabriek van Europa met een totale oppervlakte van 100.000 m2 gebouwd op slechts 55.000 m2 grondoppervlakte. Met geautomatiseerde processen over meerdere bouwlagen, nieuwe machines en docks op verdieping, staat de faciliteit symbool voor de fabriek van de toekomst.

De opening markeert opnieuw een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Jong Packaging Group. Het familiebedrijf, gevestigd in De Lier, werd begin 2023 overgenomen door het Scandinavische Stora Enso, marktleider in hernieuwbare producten zoals verpakkingen, biomaterialen en houtconstructies en tevens één van de grootste private bosbezitters ter wereld.

De festiviteiten bereikten hun hoogtepunt op zaterdagavond met een spetterend feest voor het personeel. De fabriek werd omgetoverd tot een bruisende feestlocatie. Muziek, lekker eten en een feestelijke sfeer zorgden voor een onvergetelijke avond, waarmee de festiviteiten rondom de opening werden afgesloten.

www.dejongverpakking.com