Home Nieuws Bedrijven en personen De Jong Verpakking neemt papierfabriek De Hoop over van DS Smith

De Jong Verpakking neemt papierfabriek De Hoop over van DS Smith

De Jong Packaging Group is verheugd om mee te kunnen delen dat het voornemens is om papierfabriek De Hoop over te nemen van DS Smith. De papierfabriek in Eerbeek produceert 370.000 ton gerecycled papier per jaar.

De overname past goed in de groeiambities van De Jong Packaging Group. “De vraag naar verpakkingen van golfkarton neemt snel toe en deze overname past goed in onze strategie om een geïntegreerd verpakkingsbedrijf te zijn”, legt Ad Smit, CEO van De Jong Packaging Group, uit. “We zijn blij met deze overeenkomst voor papierfabriek De Hoop. Het is een fabriek met veel potentie die wij willen ontwikkelen.”

De Hoop produceert verschillende grammages aan gerecycled papier die goed passen bij het portfolio van De Jong Packaging Group. Als onderdeel van de overeenkomst blijft DS Smith als toeleverancier en afnemer betrokken bij de papierfabriek, zodat een gestroomlijnde transitie zeker gesteld wordt.

De afronding van de overname is nog afhankelijk van goedkeuring van de OR en wordt verwacht in het derde kwartaal van 2021.

www.dejongverpakking.com