Home Nieuws Verpakkingen De Jong Verpakking draagt met golfkarton bij aan duurzame wereld

De Jong Verpakking draagt met golfkarton bij aan duurzame wereld

Duurzaam ondernemen is een belangrijke trend om de wereld te beschermen. De richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen drukken wij uit in de 3 P’s: People, Planet en Profit. Door de harmonie tussen deze drie elementen draagt De Jong Verpakking met een financieel gezond bedrijf bij aan een duurzame wereld.

Grondstoffen zijn eindig en niet onuitputtelijk. “De circulaire economie of kringloop economie is een principe dat er vanuit gaat dat zoveel mogelijk van de reststoffen hergebruikt worden en dat energie wordt geproduceerd door natuurlijke bronnen zoals water, wind en zon. Omdat een volledige circulaire economie niet mogelijk is, is de doelstelling om zoveel mogelijk waardevernietiging tegen te gaan om zo onze waardevolle grondstoffen zoveel mogelijk te behouden.”

De Jong Verpakking probeert bij te dragen aan de circulaire economie. “Dit om op een zo duurzaam mogelijke manier golfkarton te produceren, zuinig met onze energie om te gaan en zelf energie te produceren op een zo natuurlijk mogelijke manier. De Jong Verpakking heeft een aantal maatregelen om onze impact op het milieu zo laag mogelijk te houden.”

Door optimaal te plannen zorgt De Jong Verpakking dat de 56 vrachtwagens zo min mogelijk kilometers hoeven af te leggen. “Onze chauffeurs worden opgeleid om zo efficiënt mogelijk te rijden. De Jong Verpakking heeft meerdere opzetlocaties om de plano’s (ongevouwen golfkarton) te vouwen in Nederland, België en Engeland waardoor transport efficiënter wordt. In de fabriek opereren we zo energieneutraal mogelijk; we hebben 30.000 m2 aan zonnepanelen. Stroom die we zelf niet op kunnen wekken kopen we groen in. Daarnaast gebruiken we alleen nog energiezuinige LED-verlichting. Door verregaande automatisering zijn er minder heftrucks nodig en de heftrucks die we gebruiken zijn veelal elektrisch. Het gebruik maken van lichtere papiersoorten waar mogelijk, om gewicht en dus transport te besparen. Restafval wordt verzameld en teruggeleverd aan de fabriek, die dit weer kan gebruiken als grondstof voor nieuw golfkarton. Daarnaast worden alle afvalstoffen gerecycled. Het koelwater dat in de fabriek wordt gebruikt, wordt (her)gebruikt als grondstof voor de lijm.”

De Jong Verpakking is betrokken bij haar medewerkers, partners, leveranciers en andere stakeholders. “Met twee golfkartonmachines en zestien verwerkingsmachines verwerkt De Jong Verpakking jaarlijks 360.000.000 m2 golfkarton tot trays, plano’s, sheets en dozen voor de Europese markt. Ter vergelijking: dat is meer dan de oppervlakte van Rotterdam. Je kunt je voorstellen dat er bij het produceren van 360 miljoen vierkante meter golfkarton nogal wat komt kijken. We zorgen voor een veilige en prettige werkomgeving en willen graag een lange en duurzame relatie met onze mensen.”

De Jong Verpakking zorgt dat de medewerkers beloond worden naar het werk wat ze doen. “De intentie is om een duurzame relatie aan te gaan en tijdelijke contracten om te zetten naar vaste contracten. We stimuleren onze mensen om binnen onze organisatie door te groeien door onder andere vaktrainingen aan te bieden. Zo houden we talent en kennis binnenboord en zorgen we dat mensen gemotiveerd blijven. Veiligheid is uiteraard een van onze hoogste prioriteiten; een veiligheidskundige en KAM manager zijn continu bezig de veiligheid van onze medewerkers te waarborgen en veiligheidsprocessen te verbeteren. Doordat in het hele pand loopbruggen zijn aangelegd hoeven medewerkers en bezoekers daarnaast niet meer langs de machines te lopen. We betrekken lokale bewoners bij onze plannen. Zo worden er rondleidingen gegeven en als er een verbouwing is stellen we omwonenden persoonlijk op de hoogte. We sponsoren diverse binnenlandse lokale activiteiten en organisaties die actief zijn in sport, cultuur, goede doelen en kunst. Ook buiten Nederland zijn we actief met sociale projecten die bijdragen aan een betere leefomgeving.”

www.dejongverpakking.nl