HomeMachinesEtiketteren en printenDe echte voordelen van kwalitatief hoogstaande etiketten en printlint

De echte voordelen van kwalitatief hoogstaande etiketten en printlint

avery-folie

Een TCO-analyse (Total Cost of Ownership) kan bedrijven helpen hun print- en labelsystemen zo goed en efficiënt mogelijk te gebruiken gedurende de hele levensduur van de apparatuur. Alle apparatuur die een onderneming aankoopt brengt initiële aankoopkosten met zich mee, maar de total cost of ownership (TCO) zal vaak veel zwaarder doorwegen. In dit artikel worden mogelijkheden beschreven om de totale bedrijfskosten van print- en labelsystemen te verminderen.

De printkwaliteit – en meer specifiek, de barcodekwaliteit – zou voor ieder bedrijf een belangrijk aandachtspunt moeten zijn. Door het optimaliseren van zowel de printkwaliteit als de kwaliteit van de etiketten, kunnen bedrijven de kosten verlagen, de productiviteit verhogen, onvoorzien of extra werk voorkomen, de algehele betrouwbaarheid verhogen, de time-to-market versnellen en hun concurrentiepositie versterken.

Bij een TCO-analyse worden alle bedrijfskosten – vast, variabel, direct en indirect – tijdens de totale levensduur van alle nieuwe apparatuur doorgelicht. Het doel van deze analyse is om een duidelijk referentiecijfer te hebben voor het bepalen van de totale return-on-investment (ROI) van een implementatie.

avery-logoUit onderzoek, uitgevoerd door Avery Dennison, blijkt dat de productiviteit stijgt naarmate het TCO-cijfer daalt. Wanneer er aandacht wordt besteed aan belangrijke elementen die een rol spelen bij het verlagen van de TCO, zoals een goede service en grotere betrouwbaarheid, heeft dat bijna altijd een evenredige en positieve invloed op het totale productiviteitsniveau. Een meer betrouwbaar printproces zal bijvoorbeeld leiden tot minder stilstandtijd en meer output, wat mogelijk klantenverlies kan voorkomen.

Total Cost of Ownership = aankoop + etiketten en printlint + onderhoud  + betrouwbaarheid

Hieronder worden de elementen uiteengezet en in meer detail beschreven:

Aankoop: focus op kwaliteit en compatibiliteit

Behalve de aankoopprijs van de printer, kunnen er ook werkuren nodig zijn om bij de aankoop eerst de meest geschikte leverancier te selecteren. Bij de aankoop van barcodeprinters is het van essentieel belang dat de volgende drie componenten van hoge kwaliteit en onderling volledig compatibel zijn:

  • Hardware
  • TT-Folie (lint)
  • Etiket

Niet alleen de aankoopprijs is hierbij van belang. Er moet ook rekening worden gehouden met de materiaalspecificaties, de printsnelheid, de kwaliteit van de hardware, de gebruiksvriendelijkheid van de software en de betrouwbaarheid van deze componenten.

Etiketten en printlint: liefst origineel

Door rekening te houden met alle factoren kan op lange termijn de return on investment worden verhoogd en de TCO verlaagd. Het gebruik van originele etiketten en TT-folie (lint), die moeten voldoen aan strenge productienormen, wordt sterk aanbevolen.

Onderhoud: professioneel onderhoud is essentieel

Onderhoudskosten zijn geenszins te verwaarlozen. Om de onderhoudskosten zo veel mogelijk te beperken, is het belangrijk om de juiste etiketten en printlint te gebruiken, versleten onderdelen tijdig te vervangen en de machine te bedienen en te onderhouden volgens de specificaties.

Betrouwbaarheid: de bouwsteen van kosteneffectiviteit

Onbetrouwbare printprocessen resulteren na verloop van tijd tot tijdrovende en lastige uitzonderingsprocessen, waarbij ieder probleem afzonderlijk moet worden opgelost. Dat kan leiden tot klantenverlies en dus tot winstverlies. Tevens is een betrouwbare en consistente print kwaliteit belangrijk omdat geprinte barcodes van een slechte kwaliteit kunnen leiden tot claims en boetes van klanten.

Conclusie

De kosten tijdens de gehele levenscyclus van de apparatuur vallen vaak hoger uit. Door te kiezen voor apparatuur, etiketten en printlint die een hogere betrouwbaarheid bieden, door servicecontracten van een hoog niveau af te sluiten en door just in time delivery van materialen, kunt u de kosten minimaliseren. Bovendien riskeert u op deze manier geen boetes door niet-conforme etiketten. Dit stelt u dan weer in staat de TCO van uw apparatuur te verlagen.

Kortom, een bedrijf dat zijn kosten goed onder controle heeft en dat betrouwbaarheid en kwaliteit garandeerd, kan klanten behouden en nieuwe orders binnenhalen. Kiezen voor één leverancier die uw systemen kan analyseren, aanpassen en ondersteunen is van vitaal belang voor het behoud van maximale efficiency van uw apparatuur en minimaliseert de totale bedrijfskosten. Door één organisatie in te schakelen in plaats van meerdere bedrijven, worden problemen eerder voorkomen en sneller opgelost. Hierdoor is de TCO lager en zijn de initiële aankoopkosten gemakkelijk te verantwoorden.

Klik hier indien u de complete TCO white paper wilt ontvangen of behoefte heeft aan meer informatie over het belang van goede etiketten en printlinten.