HomeNieuwsDe CryoEase-Service van Air Products

De CryoEase-Service van Air Products

airproducts-cryoease-service-1

“Voor de klant is het zo simpel als water uit de kraan”, zegt Erik Brandes, Business Manager Food Benelux. Hij heeft het over de nieuwste ontwikkeling van Air Products binnen de Benelux: de CryoEase-service. “Wij zetten bij de klant een kleine CryoEase tank neer welke we daarna op locatie vullen met vloeibare zuurstof of stikstof. De klant heeft er verder geen omkijken meer naar. Tijdens de zogenaamde melkronde worden de tanks automatisch door ons bijgevuld en kan de klant altijd over zijn product beschikken. Het enige wat hij hoeft te doen is de kraan open draaien.”

airproducts-logoDe Air Products CryoEase-service is zeer interessant voor klanten die behoorlijk wat zuurstof en stikstof afnemen voor het verpakken van levensmiddelen onder beschermde atmosfeer, maar toch te klein zijn voor bulktanks. De tanks, leverbaar in de formaten 230, 1.000 en 2.000 liter, kunnen in de regel zonder problemen bij de klant worden geplaatst. “Eerst kijken we of de locatie geschikt is. Belangrijk voor de klant is dat er geen fundering nodig is en dat er geen extra voorzieningen hoeven te worden getroffen. Alleen voor de tanks boven 1.000 liter is een vergunningsaanvraag of melding nodig.”

“Afhankelijk van het verbruik worden de tanks om de twee of drie weken automatisch gevuld. Dat doen we niet met grote tankwagens, maar met een klein formaat tankwagens die speciaal voor CryoEase leveringen zijn aangeschaft.  Daarmee zijn alle locaties veel beter bereikbaar. Het grote voordeel van onze wagens is dat ze selfsupporting zijn. Ze hebben een eigen pomp aan boord en hebben dus geen elektriciteit van de klant nodig.”

CryoEase is al interessant voor klanten die 10 cilinders per maand gebruiken. De gassen in de tanks zijn foodgrade kwaliteit en voldoen aan alle eisen die gesteld worden in de levensmiddelenindustrie voor het verpakken onder beschermde atmosfeer. “Een bijkomend voordeel is dat klanten zich niet meer bezig hoeven te houden met het aan- en afkoppelen van cilinders en zich volledig kunnen richten op de zaken waarmee ze hun geld verdienen. Het is ook veiliger omdat er niet meer met cilinders hoeft te worden gesjouwd. Bovendien neemt een tank minder ruimte in beslag en ziet het er met een glimmende RVS-tank veel mooier uit. Nog een bijkomend voordeel van gassen in vloeibare vorm, is dat ze een hogere zuiverheid hebben.”

Voor mengsels met koolzuur wordt er vaak gewerkt met een menger. “De kosten voor de klant zijn hierbij zeer gunstig”, vertelt Erik. “Het kennis niveau bij Air Products met betrekking tot gasverpakken is zeer hoog. Vaak kijken we samen met de klant wat de ideale atmosfeer is voor zijn product om tot een zo lang mogelijke houdbaarheid te komen. Daarnaast wordt dan gekeken wat de beste leveringsvorm is zodat de klant qua veiligheid en betrouwbaarheid het beste af is. En dat tegen de laagste kosten.”

airproducts-cryoease-service-2

Voor meer informatie:
Air Products
T (020) 435 35 35
www.airproducts.nl
nlinfo@airproducts.nl