HomeNieuwsVerpakkingenDe Budelse werkt samen aan ontwikkeling van innovatieve verpakkingen

De Budelse werkt samen aan ontwikkeling van innovatieve verpakkingen

Vier Zuid-Nederlandse bedrijven met uiteenlopende expertises op diverse marktgebieden bundelen hun krachten. In Pelviz: een wereldwijde en universeel inzetbare methode waarmee producent, leverancier en ziekenhuis elk medisch product nauwlettend kunnen volgen. Van het begin tot het eind.

Medisch producent en distributeur Boston Scientific International uit Kerkrade, Metafas uit Asten, Interman Engineering uit Etten-Leur en De Budelse slaan de handen ineen. Een samenwerking van betekenis, aldus Vicepresident Hans Willems van Boston Scientific: “Iets wat we los van elkaar niet kunnen ontwikkelen, lukt ons gezamenlijk wel.”

Boston Scientific transformeert levens met innovatieve medische oplossingen die de gezondheid van patiënten verbetert. De meest bekende voorbeelden daarvan zijn stents, pacemakers, defibrillatoren en katheters. Producten die wereldwijd worden uitgeleverd en gebruikt. Alleen is de nauwkeurigheid van het waar en door wie niet altijd even accuraat, omdat een generiek datasysteem ontbreekt.

Daar komt verandering in, vertelt Director Engineering Jack Frijns van Boston Scientific: “Pelviz is een additionele oplossing die een stap verdergaat dan reguliere solutions. We kunnen een product en de status daarvan straks echt helemaal volgen: van distributiecentrum tot verbruik in een ziekenhuis.” Hans Willems beaamt dat en vult aan: “Het is een specialistisch totaalpakket dat menselijke fouten als gevolg van handmatige tellingen of een verkeerde interpretatie van de cijfers, uitsluit.”

“Bovendien weten we straks precies waar, wanneer en door wie iets gebruikt wordt”, vervolgt Hans. “Die en alle andere data gebruiken we om onze relatie met de ziekenhuizen op te waarderen naar een niveau dat onze concurrenten niet kunnen bieden. Pelviz geeft ons een grote voorsprong.”

De toekomstige, baanbrekende methode is omvangrijk en reikt van een verpakking tot en met de software voor ziekenhuizen. Het wordt een generiek systeem dat informatie verschaft over onder andere de route, bewaarcondities, voorraad en verbruiksstatus van een medisch product. Data die op een innovatieve, efficiënte en effectieve wijze verzameld worden.

“Pelviz kan een grote doorbraak worden op medisch vlak”, verklaart directeur Hans Geurtjens van De Budelse. Hoewel hij erkent dat de ontwikkeling van innovatieve verpakkingen nog in de kinderschoenen staat, is hij er wel van overtuigd dat die de toekomst hebben. “Pelviz biedt vernieuwende mogelijkheden op gebied van packaging en print. En dat kan onze expertise versterken.”

De vier Zuid-Nederlandse samenwerkingspartners kennen elkaar via een regionaal netwerk. Nu verbinden ze hun vakkennis en brengen Interman Engineering, De Budelse, Boston Scientific en Metafas elk hun eigen competenties in.

Hans Geurtjens geniet van zoveel innovatief ondernemerschap: “Het is uniek en mooi om samen te werken met een wereldspeler als Boston Scientific en met twee snelgroeiende regionale ondernemingen. We zijn allemaal ambitieuze partners die graag willen en bereid zijn out of the box te denken.”

“En we kunnen snel handelen”, vult Jack Frijns aan. “Dat is mede een kracht uit de regio: we zitten rechtstreeks met elkaar aan tafel, kennen elkaar en weten dat we op elkaar kunnen vertrouwen.” “Inderdaad”, beaamt Hans Willems.

“Die snelheid is essentieel. Bovendien is een samenwerking waarin zoveel uiteenlopende expertises hun krachten bundelen vrij uniek. Zeker in de medische wereld.”

Wanneer Pelviz online is, kunnen de heren nog niet concreet zeggen. “We zitten nu in de ontwikkelingsfase”, licht Jack Frijns toe. “Daarna testen we uitgebreid in een nagebootste omgeving en vervolgens in de praktijk. Zijn die ervaringen succesvol? Dan gaat het naar de ziekenhuizen en zetten we het in de markt.”

“Er gebeurt heel veel op medisch vlak in landen als China en Korea”, sluit Hans Willems af. “Wij kunnen straks een wereldwijd probleem aanpakken op een manier die nog niet bestaat. Geïnitieerd vanuit een relatief kleinschalige, regionale samenwerking. Daar mogen we best trots op zijn!”

www.debudelse.nl