HomeDossiersDesignDe Budelse voorziet verpakkingen van duidelijk voelbare braillepunten

De Budelse voorziet verpakkingen van duidelijk voelbare braillepunten

Een boodschap helder zichtbaar en duidelijk voelbaar op verpakkingen communiceren. Hans Geurtjens vertelt in dit artikel hoe De Budelse deze belofte waarmaakt met de BrailleStar. “Onze nieuwste vouwdozenplakmachine met geïntegreerde braillemodule produceert duidelijke braillepunten met een constante punthoogte die beter tastbaar en daardoor duidelijker leesbaar zijn. Voorheen plaatsten we zes tot twaalf brailleplaatjes in een stansmes. Die drukten het braille tijdens het stansen in het karton. Dat was omslachtig en foutgevoelig”, vertelt Hans Geurtjens.

In de BrailleStar van De Budelse draaien ijzeren banden met braillepunten op twee rollen. Het gestanste doosje wordt daar tussendoor getransporteerd, zodat het braille stevig en gelijkmatig in het karton wordt gedrukt. Daarna wordt het doosje gevouwen en geplakt.

“De BrailleStar is uitgerust met specifieke toepassingen voor de farmaceutische industrie”, licht Hans Geurtjens toe. Naast de braillemodule beschikt de machine over nog een onderscheidende functie. “Bijsluiters plakken we vanaf nu vast aan van de braillepunten. In de farmaceutische wereld is precisie essentieel. Elke fout, hoe klein ook, kan grote gevolgen hebben. Daarom moet elk puntje op de juiste plek staan en moet je in elk doosje, bij elk medicijn, de juiste bijsluiter aantreffen.”

Het werk van de BrailleStar is volgens Hans Geurtjens uniek in Nederland. “We zijn een van de weinigen die een dergelijke machine gebruiken. Daarmee, en met de controle door de EyeC Proofiler, verminderen we de kans op fouten aanzienlijk. Zo ontvangen onze klanten zowel zichtbare als tastbare kwalitatief hoogwaardige producten.”

Kijk voor meer informatie op www.debudelse.nl.